| Neformalno društvo ljubitelja Citroenovih vozila Citroen Outlaws Forum |
|
| Famozni zadnji most | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
champion20
Broj postova : 18 Join date : 29.01.2010
| Naslov: Famozni zadnji most pon srp 19, 2010 7:06 pm | |
| Najveća mana Xsari kolko mi je poznato. Naime, budući da sam načuo da je to boljka ja to odvezao mehaničaru da provjeri. On otvorio i kaže da je to prva Xsara koju je otvorio da nije trebalo mijenjati ni ležajeve. Uzeo mi 350 kn jer je to kao komplicirano za otvoriti i da je sve podmazal (ležajevi bili skoro suhi). Kaže da sam miran 2-3 god. Sad me zanima je li to tak moguće ili nije napravil niš i uzel lovu?? Napominjem da se pri prelasku preko većih rupa ne čuje ama baš ništa, ali pri prelasku preko manjih se čuje nešto ko da lupka (ko da imam nepričvršćen teret u bunkeru, a nema ničeg). | |
| | | Deda_ Admin
Broj postova : 838 Join date : 03.02.2008
| Naslov: Re: Famozni zadnji most pon srp 19, 2010 8:21 pm | |
| Jesi siguran da se to ćuje odotraga?Jedino amortizeri mogu lupati,ali ako ti je mehaničar gledao vidio bi to.Na Xsari obićno lupaju prednje stabilizator štangice.Inaće ako odu ležajevi kotači poćinju ukoso stajati,gornji kraj prema nutra. | |
| | | champion20
Broj postova : 18 Join date : 29.01.2010
| Naslov: Re: Famozni zadnji most uto srp 20, 2010 1:02 pm | |
| - Deda_ je napisao/la:
- Jesi siguran da se to ćuje odotraga?Jedino amortizeri mogu lupati,ali ako ti je mehaničar gledao vidio bi to.Na Xsari obićno lupaju prednje stabilizator štangice.Inaće ako odu ležajevi kotači poćinju ukoso stajati,gornji kraj prema nutra.
Iza garant. Možda ječak branik jer je naknadno ugrađivana kuka pa malo lupka. Kotači stoje ok, samo kad počnu krivo stajati onda je već gotovo sve. To bi htjel izbjeći zato pitam jel to ok ovak popraviti. | |
| | | Deda_ Admin
Broj postova : 838 Join date : 03.02.2008
| Naslov: Re: Famozni zadnji most uto srp 20, 2010 6:13 pm | |
| Nemreš niš popraviti,kakvi su takvi su.Most prdne uglavnom radi pretovarivanja i đipanja po rupama i ivićnjacima.Ako se auto normalno koristi prije bu sav strul nego će otići lageri i ruke na mostu. | |
| | | Dalibor
Broj postova : 369 Join date : 25.02.2008
| Naslov: Re: Famozni zadnji most čet srp 22, 2010 10:27 pm | |
| ti mostovi znaju biti zeznuti zbog igličastih ležaja. koji se stavljaju kada nema mjesta za drugačiji ležaj. inače je igličasti ležaj odlična stvar. kako je tanak, ima super nosivost i brzinu vrtnje, ali ipak mu je nosivost za isti presjek 2x manja nego za ostale ležajeve koji se npr. koriste u autima. nije dobro pretovarivati te aute, a ako i ode ležaj bolje je kupiti što kvalitetniji takav, nego neki šit ležaj i ugrađivati mazalice i sl. oko tog mosta je tolika fama stvorena, postaje malo i smiješno | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: Famozni zadnji most | |
| |
| | | | Famozni zadnji most | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|