| Mehanički kutak | |
|
+5spackarica ibralic BiXic brusjr DaffyDuck 9 posters |
Autor/ica | Poruka |
---|
DaffyDuck Admin
Broj postova : 1603 Join date : 01.02.2008 Age : 41 Lokacija : Zg - Zp
| Naslov: Mehanički kutak sub vel 16, 2008 12:31 am | |
| | |
|
| |
brusjr
Broj postova : 22 Join date : 02.03.2008
| Naslov: Re: Mehanički kutak ned oľu 02, 2008 12:55 pm | |
| Ja svog imam tek 5 mjeseci. Trenutno sam zadovoljan. S1 serije je. Unutra je motor 2.0 sa karburatorom. Bilo je problema s tim karburatorom jer se je znao presaugat pa je bio pravac karburator servis. Sad je koliko toliko napravljen, ali ga i dalje malo zeza automatski čok koji je stavljen od Pegouta jer za XM-a nisu imali. Problem je slijedeći: Kad je hladan pali kao beba, isto kad i je zagrijan na radnu temperaturu. Ako mu je temperatura negdje između, paljenje je otežano te ga se treba paliti sa gasom do kraja, a motor dok radi u leru je na nekih ~500 okretaja.
Kako je to na ovoj seriji normalni problem, kratka svjetla su "malo" slaba radi plastike koja je između žarulje i vanjskog stakla na faru.
Što se ostale opreme tiče, prednja stakla su na struju, ostala manualac, nema kompa, hidraulika je (mislim) kao na bx-u, nema naprijed maglenki, nema katalizatora.
Na volanu imam komande od radija, ali kako nije više unutra origigi Clarion nego Sony, van funkcije su, a ni ja baš ne znam kako ih spojit. Mislim da treba poseban adapter. | |
|
| |
BiXic Moderator
Broj postova : 699 Join date : 03.02.2008
| Naslov: Re: Mehanički kutak ned oľu 02, 2008 2:40 pm | |
| 2.0 motor je po pitanju svega vrlo zahvalan, nije baš pretjerano rastrošan, ali nije ni štedljiv. Svijetla na XMu su katastrofa i jedina pomoć je ugradnja farova sa S2, i to je onda pjesma... Moj je bio 2.1 TD, oprema 4x podizači, klima, el. sjedala, aktivan ovjes... Sve je na autu bilo donekle dobro, ali kako je teško sredit auto koji od početka nije pravilno održavan nije mu bilo spasa...
Sad sam ponovo u BXu, i nemogu reć da mi je žao što sam riješio LAĐU... | |
|
| |
brusjr
| Naslov: Re: Mehanički kutak ned oľu 02, 2008 4:10 pm | |
| Moram priznat da sam ja čak sretniji što imam dosta mehanike po autu a ne previše elektronike, a št se BX-a tiče, imam strah prema istom. Evo kako je završio svoju priču tatin u trajanju od 5 minuta. | |
|
| |
BiXic Moderator
| Naslov: Re: Mehanički kutak ned oľu 02, 2008 9:28 pm | |
| ajd pošalji mi zadnje ratkape od onog sa slike ako ti više ne trebaju... | |
|
| |
brusjr
| Naslov: Re: Mehanički kutak pon oľu 03, 2008 11:47 am | |
| Ovo je bilo pred nekoliko godina, tako da je cijeli auto otišao u ropotarnicu povijesti daavno još. ostala je samo uspomena | |
|
| |
BiXic Moderator
| Naslov: Re: Mehanički kutak pon oľu 03, 2008 1:15 pm | |
| kaj hoćeš reć da nema ratkapa ??? | |
|
| |
brusjr
| Naslov: Re: Mehanički kutak pon oľu 03, 2008 11:33 pm | |
| | |
|
| |
brusjr
| Naslov: Re: Mehanički kutak uto oľu 04, 2008 8:25 am | |
| | |
|
| |
ibralic Moderator
Broj postova : 195 Join date : 02.02.2008
| Naslov: Re: Mehanički kutak uto oľu 04, 2008 11:14 am | |
| Neko te uzeo na zub! | |
|
| |
brusjr
| Naslov: Re: Mehanički kutak uto oľu 04, 2008 12:21 pm | |
| | |
|
| |
spackarica Admin
Broj postova : 2577 Join date : 01.02.2008 Age : 45 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Mehanički kutak uto oľu 04, 2008 12:24 pm | |
| pa nemrem vjerovati! a jel' sumnjaš na nekoga? | |
|
| |
tomica Moderator
Broj postova : 226 Join date : 03.02.2008 Lokacija : Zagreb
| Naslov: Re: Mehanički kutak uto oľu 04, 2008 1:54 pm | |
| daj si ti provjeri grijac zadnjeg stakla. ako se ne iskljucuje moze rasturit staklo. Ali, prije toga vidi ima li kakva cigla na zadnjem sicu. mozda je ipak od nje. | |
|
| |
Nacky
Broj postova : 4 Join date : 07.03.2008
| Naslov: Re: Mehanički kutak pet oľu 07, 2008 11:02 pm | |
| Samo da pozdravim drustvo. Ubih se par dana da se ulogujem i tek veceras skontam, da treba ponovna registracija | |
|
| |
brusjr
| Naslov: Re: Mehanički kutak ned oľu 30, 2008 7:57 pm | |
| Evo, nabavio opet vrata za bunker i trebalo se srediti neke stvari, jer su žice bile precvikane, nije bilo motora za brisač, svjetla falila, kvaka ne radila,... Krenimo redom: 1. Da bi se došlo do žica, najprije treba skinuti šarafe koji drže bočne strane plastike, je nategnuti plastiku prema svjetlima na popuste čepovi (pokušao sam ih izvuć, ali je pucalo) Evo kako to izgleda kad je oslobođena plastika bočno: Treću stranicu plastike nisam skidao jer bez pucanja sumnjam da bi išlo. Ima na sebi ljepljen čičak tako da bočno klizanje nije moguće 2. Kako su žice u snopovima treba ih osloboditi, jer su snopići zalijepljeni za plastične držače, evo kako: plastični držač (vodilica): 3. Kad su žice oslobođene od vodilica treba rastaviti konektore na krajevima i izvući žice iz vratiju. To i nije toliko teško, nego je problem te žice vratiti u druga vrata, pogotovo provući kroz gumu koja ide od krova do vratiju. Da bi se to olakšalo, krajevi se lijepo zamotaju u papir i oblijepe trakom: Zašto janprije u papir, pa zato da bi oznake kojima smo obilježili koja žica ide u koji konektor ostale: Nakon što ponovno sve konektore spojimo i vratimo na vodilice možemo bočnu plastiku vratiti samo sa šarafom bez vraćanja na plastične čepove. | |
|
| |
Strikan
Broj postova : 10 Join date : 30.04.2008
| Naslov: Re: Mehanički kutak pet lip 27, 2008 6:21 pm | |
| imam 30v6 XM 12v automatik i nisam zado9voljan kako vuče,uz veći breg sa nas četvero u autu jedva prođe ,na ravnom ide ali kad ga usporedim po živahnosti sa 20i opet ne ostavlja neki dojam,mislim znam da je automatik malo tromiji ali ipak se tu radi o 3 soma kubika i 170hp..ako ima netko kakvu ideju bio bi zahvalan | |
|
| |
ibralic Moderator
| Naslov: Re: Mehanički kutak pet lip 27, 2008 8:47 pm | |
| Ništa čudno,taj automatik dosta udavi motor. Kad sjedneš u XM-a sa tim motorom i ručnim mjenjačem osjećaj je kao da ima 40 KS više! | |
|
| |
Strikan
| Naslov: Re: Mehanički kutak sub lip 28, 2008 10:32 am | |
| ..to sam čuo da je dojam između manualnog i automatika dan i noć razlika ali nekako mi je to čudno da kad mu dam gas do kraja npr uz tuškanac on nema snage i ne ubrzava bez obzira kaj sam ga nagazio mislim s oproštenjem hebo to ako ja sa tako snažnom mašinom moram mislit hoću se popet il ne..imao sam dosta neugodno iskustvo u gorskom kotaru..automatik može bit po mojoj logici tromiji jer je tako podešen prenos ali kad ga nagaziš i digneš mu okretaje on bi trebao bez obzira imat snažan šus naravno u svojoj domeni prenosa,jel moguće da ta automatska getriba u mom slučaju možda ne daje adekvatni prijenos a s tim i snagu kako bi trebala zbog potrošenosti tih lamelica ili kaj već ima u nutra ,mislim auto ima 300 tisuća da ima normalni kuplung već bi sigurno riknuo od habanja pa možda i taj automatski prenos više nema dobar kontakt nego proklizava | |
|
| |
ibralic Moderator
| Naslov: Re: Mehanički kutak sub lip 28, 2008 11:25 am | |
| Hmm,očito je ta getriba zrela za jedan dobar pregled. | |
|
| |
Strikan
| Naslov: Re: Mehanički kutak pon lip 30, 2008 9:17 am | |
| da, morat ću tu enigmu objelodanit | |
|
| |
grgabx
Broj postova : 23 Join date : 16.04.2008
| Naslov: Re: Mehanički kutak uto srp 01, 2008 12:37 pm | |
| pa tko sredjuje automatik mjenjace?preporuke dobrodosle.to je ko neka tabu tema. | |
|
| |
brusjr
| Naslov: Re: Mehanički kutak pet kol 01, 2008 5:43 pm | |
| evo da pitam di se može nabaviti plastika koja drži prozor na prednjim vratima, plastika je ona koja drži staklo bočno da staklo ne ide naprijed nazad? Što se tiče prednjih farova za xm-a, da li ima kakva razlika u veličini između s1 i s2 da ne naručim krivo? | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Mehanički kutak | |
| |
|
| |
| Mehanički kutak | |
|