| | zamjena motora | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
Šarko
Broj postova : 4 Join date : 03.05.2008 Age : 42 Lokacija : zd-ši
 | Naslov: zamjena motora pet ruj 05, 2008 10:08 pm | |
| Imam visu super e. vozi na tri cilindra, šta bi bilo super kad bi u pitanju bila dvocilindrašica, ali nije. nabavio sam jednog ax-a 11 trs, i sad me zanima može li se njegov motor prebaciti u visu. ako itko zna, bio bih zahvalan na par informacija | |
|  | | DaffyDuck Admin

Broj postova : 1603 Join date : 01.02.2008 Age : 40 Lokacija : Zg - Zp
 | Naslov: Re: zamjena motora sub ruj 06, 2008 7:17 am | |
| Prebacih ovu temu u Visa, LNA i AX garažu  | |
|  | | HYpic Admin

Broj postova : 1516 Join date : 01.02.2008
 | Naslov: Re: zamjena motora pon ruj 08, 2008 6:57 am | |
| - Šarko je napisao/la:
- Imam visu super e. vozi na tri cilindra, šta bi bilo super kad bi u pitanju bila dvocilindrašica, ali nije. nabavio sam jednog ax-a 11 trs, i sad me zanima može li se njegov motor prebaciti u visu. ako itko zna, bio bih zahvalan na par informacija
taj problem s tri cilindra imam povremeno i ja kreni od jednostavnih stvari svjećice kablovi itd... mislim da nemožeš od ax prebacit motor samo tako jel jednostavno nisu isti motori ti vjerojatno u svojoj vizi imaš motor od peugeota koji je u istom kućištu s getribom... | |
|  | | Šarko
 | Naslov: Re: zamjena motora pon ruj 08, 2008 7:11 am | |
| nisu svjećice nego ventili, a vjerojatno i prstenovi. skidanje glave, itd... 1500kn minimalno, a motor ionako u banani pa mi se baš i ne isplati. od jučer vozi na dva cilindra. ax je u odličnom stanju, poklonio mi ga prijatelj, i vjerojatno će svaki mehaničar reći da sam lud šta želim iz njega prebacit motor u 25 godina staru "kantu", ali ta kanta me nikad nije ostavila na cesti (ni ovakva kakva je) pa neću ni ja nju. a i ax je ružan u božju mater | |
|  | | Deda_ Admin

Broj postova : 838 Join date : 03.02.2008
 | Naslov: Re: zamjena motora pon ruj 08, 2008 7:28 am | |
| A ružan jest, u ono doba su svi auti bili ružni, valjda je svima falilo inspiracije.Izvadi jedan i drugi motor, izmjeri nosaće na kojima stoje , u principu mislim da bi se dalo .bez nekih velikih preinaka,bitne su samo poluosovine, dali im odgovara dužina i dali pašu na zube glavćine ili ih možda možeš spojitri od Vise na getribu AXa | |
|  | | boki01

Broj postova : 69 Join date : 03.06.2008 Age : 52 Lokacija : Loznica
 | Naslov: Re: zamjena motora uto ruj 09, 2008 12:17 pm | |
| Verovatno ce biti neophodne male modifikacije na nosacima jer kao sto rece Hipic, na Visinom motoru su menjac i blok motora u istom kucistu, a kod AX-a je klasika, posebno menjac, posebno motor.
Ne znam kakva je konstrukcija tih motora. Pretpostavljam da su skroz razliciti, na starom lanac, na novom nazubljeni remen... Ako se kojim slucajem poklapaju kosuljice cilindara i precnik klipova, moglo bi se bar to prepakovati??? | |
|  | | Deda_ Admin

| Naslov: Re: zamjena motora uto ruj 09, 2008 12:59 pm | |
| Ma to je neuspjela kombinacija sa Renaultom 14. | |
|  | | medeni

Broj postova : 276 Join date : 26.08.2008 Age : 52 Lokacija : selo
 | Naslov: Re: zamjena motora uto ruj 09, 2008 8:15 pm | |
| Ja sam lud za neuspjesnim kombinacijama  nikad ne odustajem, a vecina pokusaja je dobra ideja  i onda dim ili eksplozija  patenti...  | |
|  | | Šarko
 | Naslov: Re: zamjena motora uto ruj 09, 2008 10:13 pm | |
| ma nabavio drugu Visu (11RE). 84.god., 140 000km, 2500kn, prvi vlasnik (stari oficir jna. to su najbolji vlasnici. vjerojatno ju je svako jutro postrojavao). u servisnoj knjižici ima popis svih izmjena ulja unatrag 24 godine, ono po vojnički. karoserija odlična, jedino šta fali je ona mala lajsnica uz prednji lijevi far, i za to mi se čovjek ispričao, ne zna kad i kako se to dogodilo. cijeli dan se vozikao (registrirana), a sad od uzbuđenja ne spavam. šta se tiče prve Vise, a jebiga, dat ću joj da se seksa sa ovom novom. dio unutra, dio van.. možda prebacim volan. ax-a vratio s gnušanjem. nije to citroen, to je neka predglobalistička podvala | |
|  | | medeni

Broj postova : 276 Join date : 26.08.2008 Age : 52 Lokacija : selo
 | Naslov: Re: zamjena motora uto ruj 09, 2008 10:27 pm | |
| Nemoj tako, ljutice se neki, ruzan je ali sta rec, ni citroencici nisu ko nekad... imaju motorce od peugeota...  | |
|  | | HYpic Admin

Broj postova : 1516 Join date : 01.02.2008
 | Naslov: Re: zamjena motora sri pro 17, 2008 4:57 pm | |
|  već nekoliko kišnih dana brdo mi je bilo prekratko da upalim vizu na guranac i tako nakon gruntanja kaj bi sve moglo biti jedna grabica na cesti mi je otkrila kvar... kabel kaj ide od bobine do frtajlera je opal ali zato kaj je na frtajleru bil strgan onaj pipac na kaj se nabija kabel tj vanjski gumeni dio gdje je naravno ulazila vlaga i smeće a sam kabel je bil na pola skuren zbog slabog kontakta... odoh do obližnjeg duća pljunuh stotinjak kuna za nove i pila radi ko nova...  | |
|  | | Deda_ Admin

| Naslov: Re: zamjena motora sri pro 17, 2008 5:23 pm | |
| Uh danas mi opal zadnji lonac na cesti.Stavio sam ga u ptrljažnik i doma.Idem ga sad zašarafiti i zašvasati jebo ga padanje,nebu više.  | |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: zamjena motora  | |
| |
|  | | | zamjena motora | |
|
Similar topics |  |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |