| spaček-mehanika | |
|
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
castor
Broj postova : 1 Join date : 16.11.2008
 | Naslov: spaček-mehanika ned stu 16, 2008 9:57 pm | |
| Pozdrav,
trebao bi pomoć što se tiče spačeka. Potrosila mi se kuplung lamela i sinhron pa mi krči auto u 2. brzini. dali znate nekoga dobrog mehanicara koji ce to dobro napraviti. Laci iz samobora ne moze pa ak znate nekog drugog. Hvala ! | |
|
 | |
HYpic Admin

Broj postova : 1516 Join date : 01.02.2008
 | Naslov: Re: spaček-mehanika uto stu 18, 2008 8:27 am | |
| - castor je napisao/la:
- Pozdrav,
trebao bi pomoć što se tiče spačeka. Potrosila mi se kuplung lamela i sinhron pa mi krči auto u 2. brzini. dali znate nekoga dobrog mehanicara koji ce to dobro napraviti. Laci iz samobora ne moze pa ak znate nekog drugog. Hvala ! možeš probat s henkom iako je on u ovo doba godine u medulinu više o njemu na www.burtoncar.com.hr ... | |
|
 | |
vlado44

Broj postova : 137 Join date : 16.09.2010
 | Naslov: Benzin i kuplung ned stu 21, 2010 8:29 am | |
| Pozdrav dobrim ljudima. Imam dva pitanja, pa Vas molim za savjet. Prvo pitanje vezano je za gorivo, da li se može točiti 95-ica a da to ne uzrokuje problem. Drugo pitanje je štelanje kuplunga (sajle). Prenisko mi hvata a ima još mesa, pa me zanima gdje se i kako može poštelati. Puno zahvaljujem na pomoći. Pozdrav od novopečenog Spačekiste. | |
|
 | |
bluesberry Admin

Broj postova : 424 Join date : 03.02.2008 Age : 44 Lokacija : ZG/DA
 | Naslov: Re: spaček-mehanika ned stu 21, 2010 9:01 am | |
| gorivo možeš točit neće biti bitnije razlike...možeš nekad osjetit razliku između 95ice npr super100, postoje i aditivi na pumpama za kupiti koji se dodaju gorivu (mislim da je VIGI il tako nekako) pitaš na pumpi za to..ako želiš a što se tiče kuplunga imaš sajlu koja izlazi van ispod akumulatora - prepoznaš ju po tome što ima duugi navoj 10ak cm i dvije tanke matice 16 i 19 i tu zatežeš da dobiješ "višlju" pedalu, samo nemoj previše, trebalo bi ostati malo pravnog hoda do vrha! daj koju sliku spaka da vidimo što voziš  | |
|
 | |
vlado44

| Naslov: Re: spaček-mehanika ned stu 21, 2010 9:22 am | |
| Hvala! Ovo su slikice dok je još imao zagrebačke tablice, sad ima RIječke....
| |
|
 | |
vlado44

| Naslov: Re: spaček-mehanika ned stu 21, 2010 9:25 am | |
| | |
|
 | |
bluesberry Admin

| Naslov: Re: spaček-mehanika ned stu 21, 2010 10:07 am | |
| | |
|
 | |
Deda_ Admin

Broj postova : 838 Join date : 03.02.2008
 | Naslov: Re: spaček-mehanika ned stu 21, 2010 12:39 pm | |
| | |
|
 | |
bluesberry Admin

| Naslov: Re: spaček-mehanika ned stu 21, 2010 4:35 pm | |
| hehe da...žurba čini čuda  | |
|
 | |
vlado44

| Naslov: Re: spaček-mehanika pon stu 22, 2010 6:23 am | |
| Trebam li se zabrinuti zbog toga ili...??? Vjerojatno sam mogao i bolje proći, ali u pitanju su uvijek i financijski dosezi. Ovaj mi je bio "dostupan". Sad imam nova sjedala, riješio sam elektriku, napravio servis i autić ide dobro. Malo mi je nizak naprijed. Da li je to komplicirano za podignuti? | |
|
 | |
bluesberry Admin

| Naslov: Re: spaček-mehanika pon stu 22, 2010 2:08 pm | |
| ma ne, ne trebaš brinut, njega je koliko znam održavao (veće stvari) Davor iz BG a on je super po tom pitanju a što se tiče dizanja nije problem...iako neki od nas preferiraju niži stav hehehe tu na linku ti šaljem kak se auto spušta... podizanje je obrnuti postupak lowering a 2cv | |
|
 | |
bluesberry Admin

| Naslov: Re: spaček-mehanika pon stu 22, 2010 2:32 pm | |
| u biti sad gledam post ovaj što sam ti linkao pa sam možda malo pretjerao podzanje se radi lako 1. nabaviš dizalicu i digneš prednji kraj auta da kotač bude skroz gore (možeš jednu po jednu stranu) 2. lociraš štangicu koja ide iz bočnog "topa" prema prednjoj ruci. "top" je ona velika cijev debela duga cca 1m i promjera 10-15 cm, iz nje prema naprijed i prema natrag ide šipkica debljine oko 1.5cm 3. da bi auto povisio potrebno ju je ušarafiti željenu dužinu tanke štangice koja ide iz topa u okasti kraj koji je kraju štangice osiguračem pričvršćen za prednji (ili zadnji - zavisi koji dio auta dižeš ili spuštaš) trap - nosač kotača 4. štangica ima jedno udubljenje koje odgovara ključu 9 (negdje na svojoj sredini) ALI bi po nekoj općoj ideji okretanje iste trebalo biti moguće i rukom. kod mene to nije bio slučaj i morao sam s vodoinstalaterskim klještima okretat ko konj. to nije dobro  5. nemoj odmah raditi velike promjene (zašarafi za recimo 1cm), podigni malo jednu pa malo drugu stranu pa malo zaljujaj auto da se amortizeri skuliraju pa vidi jel ti to ok. ak još nije onda ti ponovi postupak. u ovom procesu ti je drag prijatelj i pomagač WD40 PAZI NA NAVOJ JER JE TO FINI NAVOJ I NAREZATI GA PONOVO JE ...NI NE ZNAM JEL MOGUĆE JER JE NEKA LUDA CITRO VELIČINA NAVOJA! 6. pametno je i kad je već auto gore i kad vidiš da štangica radi prvo obilježiti (kredom, izolirkom, komadićem špage) do kud je bila zašarafljena pa ju skinuti, oprato wd-om i u kraj (onaj okasti veliki šaraf) staviti malo masti za podmazivanje! eto, štangice se nalaza bočno u ravnini boka šasije, tj. izmeđ amortizera i boka šasije ja tu na slici recimo spuštam baš prednji kraj auta  a imam i ovu sliku dakle na njoj se vidi desno "top" (puknuti nosač topa koji smo varili) i iz njega izlazi mala tanka štangica (izlazi iz male gumene manžetice) kojom reguliraš visinu auta!  i jedna slika iz malo daljeg   | |
|
 | |
vlado44

| Naslov: Re: spaček-mehanika uto stu 23, 2010 6:12 am | |
| Super, veliko hvala za tako detaljno i precizno objašnjenje. Još ću razmislit da li da ga dižem (zbog povremene off road vožnje) ili da ga ostavim kakav je ! | |
|
 | |
bluesberry Admin

| Naslov: Re: spaček-mehanika uto stu 23, 2010 2:35 pm | |
| daj koju friškiju sčoloci, a otvori i garažu pa se predstavi tamo uz vozimo  btw ja mislim18.12. ići na božićni sajam u waldorfsku školu i vrtić i RI pa bi mogli neku kavu trgnut? | |
|
 | |
vlado44

| Naslov: Re: spaček-mehanika sri stu 24, 2010 8:30 am | |
| Bilo bi mi drago da se vidimo. Volio bih se povezati sa što većim brojem ljudi koji su ljubitelji i vlasnici 2CV-a. Nisam te skužio vezano za predstavljanje, garaža i to... Planirao sam ovih dana malo uslikati autić, pa priložiti još koju fotku. Inače, najveći posao oko auta napravio je g. Ficko iz Crikvenice. Sve pohvale od mene, čovjek je jako korektan a i stručan. toliko za sad... | |
|
 | |
bluesberry Admin

| Naslov: Re: spaček-mehanika sri stu 24, 2010 9:51 am | |
| | |
|
 | |
Deda Admin

Broj postova : 162 Join date : 04.02.2008
 | Naslov: Re: spaček-mehanika čet stu 25, 2010 9:21 pm | |
| Bio sam danas malo u cunjanju po Rijeci i obišao nekoliko citroenaša,alaj ima kod vas auta ,kakvih hoćeš.Zakapario jednog Amia u prilićno dobrom satnju. | |
|
 | |
vlado44

| Naslov: Re: spaček-mehanika pet stu 26, 2010 6:20 am | |
| dečki, kako vi nabavljate dijelove, konkretnije - gume? Da li ste članovi Mehari kluba iz Cassisa ili imate alternativu? p.s. ako neko ima kurblu viška za prodat.... | |
|
 | |
bluesberry Admin

| Naslov: Re: spaček-mehanika pet stu 26, 2010 7:55 am | |
| ja manje više sve što trebam uzimam kod Henka - on je ajmo reći distributer i uvoznik za Burtone i samim tim ima puno dijelova, što novih što starih, kod njema sam kupio Mabor gume pred 3 god...ok su, ne ko Michelin al ok za cijenu u usporedbi s Michelinom, Eva je negdje kupovala Toyo, i Lima mislim... možda iz Brežica?!? | |
|
 | |
bluesberry Admin

| Naslov: Re: spaček-mehanika pet stu 26, 2010 7:56 am | |
| e a deda koje si to auteke sve gledao?  | |
|
 | |
charliee

Broj postova : 539 Join date : 01.02.2008
 | Naslov: Re: spaček-mehanika pet stu 26, 2010 8:12 am | |
| imaš toyo 135ice u brežicama za ne tako veliku lovu... ali nakon svoje nesreće i proklizavanja ne bih baš preporučila. makar su me stare toyo služile super dugo vremena... deda bi o gumama trebao znati više p.s. to je efa, kiki je ostal ulogiran  | |
|
 | |
Deda Admin

Broj postova : 162 Join date : 04.02.2008
 | Naslov: Re: spaček-mehanika pet stu 26, 2010 11:51 am | |
| Toyo se brzo troši i dosta se skližu.Daleko bolje su Mabor,koje ima kod Henka,malo su skuplje ali puno bolje. Gledal sam malo Spakove,Žabicu jednu i jednog Furgija,zakaparil jednog Amia 8 i još moram ići pogledati jednu DY,ali nisam ovaj puta više stigel.Gledal sam i one GSove,ali to je samo za prešu,a previše traže da se isplati uzeti za dijelove. | |
|
 | |
vlado44

| Naslov: Broj šasije pet tra 01, 2011 10:48 am | |
| Spačekisti, di se na Spačeku još nalazi broj šasije osim na pločici ?
Hvala | |
|
 | |
HYpic Admin

Broj postova : 1516 Join date : 01.02.2008
 | Naslov: Re: spaček-mehanika sub tra 02, 2011 6:55 pm | |
| - vlado44 je napisao/la:
- Spačekisti, di se na Spačeku još nalazi broj šasije osim na pločici ?
Hvala na kraku šasije kod motora... | |
|
 | |
bluesberry Admin

| Naslov: Re: spaček-mehanika sub tra 09, 2011 7:42 pm | |
| ispred suvozača, al mislim da je tvoja šasija rađena.... | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: spaček-mehanika  | |
| |