| | PALA JE......infrastruktura II | |
|
+9medeni BiXic HYpic SuperDS nerujuveljudi Deda_ lega2cv spackarica clouseau 13 posters | |
Autor/ica | Poruka |
---|
spackarica Admin

Broj postova : 2577 Join date : 01.02.2008 Age : 44 Lokacija : Zagreb
 | Naslov: Re: PALA JE......infrastruktura II sri vel 18, 2009 10:00 am | |
| | |
|  | | clouseau

Broj postova : 288 Join date : 03.02.2008 Age : 60 Lokacija : Magna villa Vereucha
 | Naslov: Re: PALA JE......infrastruktura II uto ruj 21, 2010 10:43 am | |
| "Nova" pila jučer je došla doma. Dobro nije baš nova, proizvedena je ´75 prošlog stoljeća al još dobro radi iako izgleda ofucano. Stroj je pun kemije jer prijašnji vlasnik je stara grunfova škola, sve je sklepano i puno smiješnih prerada. Obzirom da će Tomo ove jeseni odma na grunt u akciju neću ništa radit na njemu. Nakon prvog sahranjenog akumulatora, zadnjih 30 godina pali se štrikom jer struja je sva počupana. To je prvo što ću sredit, kupit akumulator i napravit nove instalacije jer su jednostavne ko na spaku. Uz njega sam dobio plug, frezu i strižnu kosu, ustvari sve što mi za sad treba. Makina nije paljena preko godinu dana a bez frke je nakon samo par okreta motora štrikom kresnula tak da mi anlaser još neko vrijeme neće ni trebat, jer po zimi ga ionako neću vozit, barem dok si ne napravim neku ralicu za njega.      makina je zračno hlađeni dizel 707 kubika   Sad slijedi potraga za manualima jer bit će sigurno šarafanja po stroju. Evo još par slikica s grunta, travnjak je već sasvim ok a i ostalo bilje polako raste, za koju godinu će sve skupa počet dobivat neku željenu formu.   A dok se čeka da bilje naraste happy macine je u funkciji jer ove godine su šljive urodile nenormalno   | |
|  | | spackarica Admin

Broj postova : 2577 Join date : 01.02.2008 Age : 44 Lokacija : Zagreb
 | Naslov: Re: PALA JE......infrastruktura II sri ruj 22, 2010 10:57 am | |
| predivan ti je grunt za gruntanje! | |
|  | | Deda_ Admin

Broj postova : 838 Join date : 03.02.2008
 | Naslov: Re: PALA JE......infrastruktura II sri ruj 22, 2010 1:11 pm | |
| Na gruntu se šljaka,a grunta se doma v krevetu! | |
|  | | HYpic Admin

Broj postova : 1516 Join date : 01.02.2008
 | Naslov: Re: PALA JE......infrastruktura II sri ruj 22, 2010 7:05 pm | |
|  s ovim strojem zadovoljio si sve kriterije da te primimo u off road akademiju... | |
|  | | clouseau

Broj postova : 288 Join date : 03.02.2008 Age : 60 Lokacija : Magna villa Vereucha
 | Naslov: Re: PALA JE......infrastruktura II sri ruj 22, 2010 8:53 pm | |
|  Tomo je danas stigo na odredište i skoro jadan otišo niz brdo u dolinu ni kriv ni dužan Izveo sam takvu glupost kakvu samo rijetki naprave. Lijepo se sparkam pred kućom, namjestim rampu za spuštanje s prikse, odvežem Tomu stavim štrik i kresnem ga. Vjerojatno pogađate, bio je u brzini! Nije mi baš jasno kak sam ga uopće upalio na štrik i kako nije odmah trznuo nego fino makina bez frke proradi a Tomo fino krene u rikverc. E kako sam ga lovio, živa koma, stigao sam samo ćopit volan i usmjerit ga na rampu al sam ju malo fulo pa je srećom nasjeo na nju i kotači mu ostali u zraku, inaće bi ga lovio po onoj livadi pored cete. Inaće Tomo je prva liga za off road obzirom da ima pogon na sva četiri kotača i naravno ima blokadu diferencijala. Tak mi je to sve skupa smješno što je primitivno napravljeno, Tomo ima jedan mjenjač naprijed i jedan na zadnjim kotačima, svaki ima svoju ručku za šaltanje pa tako treba namjestit u istu brzinu i naprijed i natrag i onda uključit kardan pa se vrte svi kotači. Na jednoj ručici se prebacuje pogon u naprijed i natrag i na toj istoj ručici je neki vrag s kojim se namješta spori hod ili normalni. Uglavnom to vozilo treba vidjet, stvarno izgleda ko da ga je Grunf konstruirao. A vožnja ove ogromne šlep prikolice je noćna mora, šira je od auta skoro metar, odvratno je teška i definitivno ju treba vuć s nekom mrcinom od barem dvije tone. Jedino je dobro što ima vlastitu kočnicu pa se cijela kompozicija od 10 metara brzo zaustavi | |
|  | | Deda_ Admin

Broj postova : 838 Join date : 03.02.2008
 | Naslov: Re: PALA JE......infrastruktura II čet ruj 23, 2010 5:13 am | |
| To nesmiješ vozit,ako nemaš E kategoriju,kazna ti je ista ko da voziš bez vozačkog ispita,od 6 000,00kn pa nadalje. | |
|  | | HYpic Admin

Broj postova : 1516 Join date : 01.02.2008
 | Naslov: Re: PALA JE......infrastruktura II čet ruj 23, 2010 7:10 am | |
| - Deda_ je napisao/la:
- To nesmiješ vozit,ako nemaš E kategoriju,kazna ti je ista ko da voziš bez vozačkog ispita,od 6 000,00kn pa nadalje.
 ajd deda ne cvili viš da čovjek ima dozvolu za radne strojeve i bagere...  valjda bumo koji put i uskladili termine za ono davno prije dogovoreno druženje.... | |
|  | | clouseau

| Naslov: Re: PALA JE......infrastruktura II čet ruj 23, 2010 9:13 am | |
| - Deda_ je napisao/la:
- To nesmiješ vozit,ako nemaš E kategoriju,kazna ti je ista ko da voziš bez vozačkog ispita,od 6 000,00kn pa nadalje.
Au onda sam dobro prošo, nisam imao pojma da trebam imat E kateg, da su me ćopili skupo mi me košto taj prijevoz. Inaće priksa je jeftina, iznajmljivanje za 24 sata košta samo 200kn. Ubuduće ako budem trebao Tomu nekud vozit morat ću nekako iskemijat da ga stavim u svoju priksu. Dugačka je 180cm i fali joj nekih 20cm al to mogu rješit tako da malo podignem nos Tomi pa ga napustim malo preko ruba stranice prikse, motor mu ionako strši pol metra ispred kotača. Nemogu nigdje nać podatak koliko je Tomo težak, izgleda da je fest težak, možda skoro ko neki auto jer primjetio sam drastičnu razliku kad sam vozio praznu priksu natrag. A što se tiče termina stvarno je vrijeme da se skupite u par auta pa se zaletite k meni jedan vikend dok je još lijepo vrijeme, a mogli bi mi i pomoć ložit vatru u kotlu za rakiju. Nije ni po zimi tamo loše, dapaće prekrasno je a u kućici je toplo ko u raju jer je mala napravljena od zemlje pa kad nakurim pećku s drvima toplo je ko u raju. Evo dvije zimske usput   i jedne ljetne slikane sa otprilike polovice imanja, dvjestotinjak metara od kućice. Tam u onom grmlju što se vidi na pol slike živi ogromna zečina koja me uvijek splaši jer se pritaji i onda kad dođem blizu skoči i zbriše.  | |
|  | | Dalibor

Broj postova : 369 Join date : 25.02.2008
 | Naslov: Re: PALA JE......infrastruktura II čet ruj 23, 2010 10:38 am | |
| super viksa | |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: PALA JE......infrastruktura II  | |
| |
|  | | | PALA JE......infrastruktura II | |
|
Similar topics |  |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |