| | Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike) | |
|
+5đebo medeni Deda_ Lakii ExOduS 9 posters | Autor/ica | Poruka |
---|
ExOduS

Broj postova : 55 Join date : 18.12.2008 Age : 33 Lokacija : Vukovar
 | Naslov: Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike) čet pro 18, 2008 3:34 am | |
| Da ja malo opisem svoju pilu Moja bebica je sposobna svasta, naravno dok zavrsim sve popravke i ugradnje koje su mi u planu bit ce i vise... -Proizveden u Francuskoj 1985/1986 za FR trziste a ne za jugo-istocnu europu ili nam naš balkan. -Motor D2A 105ks sa 1905 kubika - na tabli crveno pocinje na 6000, al pise da bi trebo puno dalje...nemam namjeru probat, malo je to previse xD - max brzina oko 200km/h (uspjesno izvedeno) // 66litara rezervar benzina -Gume: Sve 4 nove Michelinke 185/65/14 (zajeb sam se...trebo sam uzet 60 a ne 65)Ljetne -Oprema: Centralno zakljucavanje na kljuc - klik--> preko infracrvenog(ej pa 1985!!!) (auto je iznutra smedj/bež sto je vidim danas rijetkost, vecina BX-a je iznutra crna) Prednji elektricni podizaci,a odozada rucni, mislim i odozada su bili samo je bilo skuplje, sva 4 Diska motor nije od 16ice  U punoj opremi je imao ovo sto bi i htio ja staviti: 2 prednje maglenke, putno racunalo(mozete mislit kakvo je bilo 80ih), elektricne podizace odozada, klimu, abs, kasnije cak i airbagove ali to ce tesko ici, pravi servo nebih jer mi hidraulicki servo daje sasvim pravi sportski osjet, servo je prelagan a bez serva je pretesko, tako da je hidraulika stvarno prava stvar, bilo je jos nesto..ma nemogu se sjetiti Šef Audija je 1985 (nisam siguran za godinu rekao) ''BX je trenutno najbolji auto'' thumbsup CD Player SONY GTX 200 Xplod (ok to nije iz 80ih) -Hidraulika - eto...meni jedna od najdrazih stvari, cini udobnost u autu vecu nego usudim se reci 90% auta Wink RUČNA NA PREDNJE  francuzi... ako sam jos nesto zaboravio dodat cu na edit Znam nije nesto specijalno, ali ja sam zahvalan starome sto imam auto, bio to fićo ili BX. ( otkad je iz salona kupljen u proslom stoljecu 80ih jos je u obitelji, makar nije vise glavno vozilo, moje je. Znam da sam se raspisao ali da napisem sto sam na autu daljnje napravio i koji su mi planovi. Otkako je auto dosao u moje ruke i uz pomoc starog pocele su drasticne promjene. Malo dizajnerskih detalja: Kupljene su neke stvarcice da ucine auto malo ljepsim, izgledom mocnijim. Kupili smo: Spojler, sportska sjedala, alu felge (5 krakova), sportska zadnja svijetla, novi sportski volan. Sve te stvari osim felgi su original Citroenovi, CD player Sony GTX200 XPlode. Motor: Motor D2A sa Solexovim karburatorom, nisam siguran ali dok ne provjerim 100% mislim da je ''Solex 34-34 Z1'',, motor je 1.905 kubika sa 105ks, sam auto ima ispod tone, oko 950-970kg sto auto cini jako pokretljivim sa prilicnim ubrzanjem  . Kupljenja je nova centralna kugla, promjenje su hidraulicke cijevi koje idu ispod auta, 2 su jos ostale, imam ih i to cu zamjeniti, ostale 4 kugle su ponovno napunjene, novo ulje u motoru, antifriz, LHM ulje takodjer novo, ulje u mjenjacu ceka zamjenu. AUTO je cijeli renoviran, cijeli rastavlje i ponovno sastavljen, sve je vađeno van osim motora. ------ Planovi: 1) Kupnja novog istog karburatora i kasnije kupnja dvostrukog karburatora sa ciljem da digne snagu na nekih 120-130ks 2) Bojanje cijelog auta ponovno, na frisku metalik boju kakva je bila nekad. 3) Kozne presvlake 4) Malo zesce ozvucenje 5) Sportski lonci i auspuh, treba dignit za oko 0,5kw do 1kw snagu sto je od 1,5 do nekih 3ks otprilike. Inace, velik sam fan Citroena, a da ne govorimo o WRC-u Takodjer BX mi se uvukao pod kozu, volim taj auto, odrastao sam uz njega i to sto ga vozim mi je stvarno veliki plus, bar za mene. Imao sam situacija, recimo na semaforu mi stane lik sa Golf 4 TDI, auto mao izljepljen izvana nekim oznakama, spusten, neki sportski, i tako lik pocne turirat...ja naravno nisam previse razmisljao, pogledao cestu, vidim nema nikog, 2 traka u jednom smjeru 2-3km, sto ne... Dignem auto na nekih 3500 okretaja, pusti se zeleno i krene 1) 60 2) 110 (pretjero) 3) 140 4) 165 i dalje nisam stigo cisto znam da je Golf zavrsio iza mene, nije znao sto ga je snaslo, i sad nece dirat stare citroenove male zvijerke heh. Zelja mi je, bolje reci san otici u Francusku u Pariz i naci BX-a sa 16v i 160ks i dovest ga vamo. Nakon sto ga dovedem pripremit ga za sredjivanje, u garazi rastavit dio po dio, sredit cijeli auto, trajat ce koliko traje, tu se nesmije gledat na sat, inace ce biti nekih problema sigurno. Pokupovat ove dijelove, doslovno sklopiti novi auto. Znam da to vjerovatno nije isplativo bas ali imam zelju i to cu napraviti. Nadam se da ovime niste stekli dojam da se zelim praviti vazan, daleko od tog, ovo nije sportski auto makar ja malo katkad s njime i pretjeram, ali eto heh. Postao sam član trkača pa obavezno imamo malo zesce trke.... Jedina 2 auta na crti koja su me dobila su bila ALFA 33 1.7 16v QV sa Boxer motor i 136ks i pogonom na sva 4 i Mazda 323F 1.8 136ks. Kad stigne dipli karburator bit ce malo ravnopravnije Da predstavim...    naš logo i tim        ispricavam se na slikama ako su prevelike ali na svemu manje se skoro nista ne vidi, misterij koji mi jos nije jasan. | |
|  | | Lakii

Broj postova : 284 Join date : 23.02.2008 Age : 40 Lokacija : Rijeka
 | Naslov: Re: Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike) čet pro 18, 2008 10:46 am | |
| Svaka cast! Auto izgleda super!! Smeda unutrasnjost je prava rijetkost, cak i u francuskoj ih ima jaako malo (zato ju nemoj ni slucajno prefarbati ili baciti ako mjenjas za crnu)! A i ona istrument tabla od Jaegera se ne vidi tako cesto... Od opreme sto si nabrojao BX je imao sve osim air-bagova! Tako da bis sve mogao pocupati sa nekog boljeg modela. ABS ti ipak ne preporucam jer je jaako zeznuto, moras mjenjati pola hidraulike i hrpu zica. Isto vrijedi za klimu, moras skidati armaturu i cijelu ventilaciju i kablove mjenjati. Serijsko putno racunalo na BX-u je fora stvar, vidi ga:  Ali moram te razocarati, strasno su rijetki... BX 16s (tj. 16V), je i meni zelja jednog dana ili jos bolje BX Sport Sretno s BX-om! PS kilometraza je stvarno impresivna! | |
|  | | ExOduS

| Naslov: Re: Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike) čet pro 18, 2008 4:24 pm | |
| Moja greska onda, negdje sam cuo da su se u zadnje serije 92/93 ugradjivali Airbargovi. Sto ce tice unutrasnjosti, primjetio sam da je smedja unutrasnjost malo rjedja i nemam ju namjeru mjenjat, puno mi je ljepsa ovakva, jedino mi je na nekim mjestiam plastika malo oslabila i popucala, kao recimo ta kontrolnoj tabli gumb za sva 4 žmigavca je malo zeznutoi stisnuti, leziste se slomilo ali smo to uspjeli malo popraviti. Ja sam mislio da su sve table od Jaegera. P.S. ma meni je to putno racunalo super, nebitno sto je to vise/manje obican digitron heh. Inace, BX je imao stvarno impresivnu opremu za svoje doba, puno iznad svojih konkurenata. Vidim da ekipa tu takodjer ima BX-a, ja radim na njemu i imam nekih problema pa cu postat uskoro. (Hvala Lakii na komentarima  ) | |
|  | | Deda_ Admin

Broj postova : 838 Join date : 03.02.2008
 | Naslov: Re: Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike) čet pro 18, 2008 5:16 pm | |
| Jesi ti mladiću iz Vukovara? U utorak sam u tamo službeno,pa ako si za kakvu kavu? | |
|  | | ExOduS

| Naslov: Re: Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike) čet pro 18, 2008 7:47 pm | |
| - Deda_ je napisao/la:
- Jesi ti mladiću iz Vukovara? U utorak sam u tamo službeno,pa ako si za kakvu kavu?
Da, iz Vukovara sam no neznam hocu li u utorak biti tu, stari ide za Zagreb u ponedjeljak pa sam mozda planirao sa njime, ali jos cemo se dogovoriti, ako nije hitno? | |
|  | | Deda_ Admin

| Naslov: Re: Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike) čet pro 18, 2008 8:01 pm | |
| Nije ništa hitno,trebao bi ići u utorak u Osijek i Vukovar. Pa onako usput.Inaće idem ćesto,pa može i koji drugi put. | |
|  | | medeni

Broj postova : 276 Join date : 26.08.2008 Age : 52 Lokacija : selo
 | Naslov: Re: Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike) čet pro 18, 2008 11:48 pm | |
| Bx je zvjerkica opaka, svaka cast Jos moras staviti tenisku lopticu na kuku za potpuni sportski look nisam moga odoliti sorry  | |
|  | | đebo
Broj postova : 19 Join date : 16.12.2008 Lokacija : Vž
 | Naslov: Re: Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike) pet pro 19, 2008 1:38 pm | |
| - medeni je napisao/la:
- Bx je zvjerkica opaka, svaka cast
Jos moras staviti tenisku lopticu na kuku za potpuni sportski look nisam moga odoliti sorry  Lijepo je vidjeti da ljudi drže do BXova, jer stvarno je rijetkost u sj. hrvatskoj vidjeti održavanog BX, a još fascinantnije da 99 % ljudi ne zna što je hidraulika, a kamoli da se vozili u autu s hidraulikom. Nije da sam friški u tom, ali prvi citroen je došao davne 74e i to žaba DS, sa 100ks na 2.0 i za današnji pojam 17" kotače, pokrena svijetla koja prate kotače. Pošto skrenuh s teme, a odvela me sječanja htio sam napomenut da je teniska loptica zaštitni znak svakog citroena s kukom. Nekada se išlo u Graz na servis cijenjenom Figeru, a u Austriji je doslovno svaki drugi citrač imao tenisku lopticu. A ljudi ipak znaju što je aerodinamika  | |
|  | | HYpic Admin

Broj postova : 1516 Join date : 01.02.2008
 | Naslov: Re: Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike) pet pro 19, 2008 1:58 pm | |
| | |
|  | | Deda_ Admin

| Naslov: Re: Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike) pet pro 19, 2008 4:08 pm | |
| Kak je moglo na Žapcu biti 17" kotaći? | |
|  | | SuperDS
Broj postova : 12 Join date : 25.10.2008 Age : 43 Lokacija : BiH Sarajevo
 | Naslov: Re: Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike) pet pro 19, 2008 6:59 pm | |
| Deda i ja se to pitam, nesto bi mi bilo previse, pogotovo za zatvorit u zadnje blatobrane | |
|  | | đebo
Broj postova : 19 Join date : 16.12.2008 Lokacija : Vž
 | Naslov: Re: Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike) sub pro 20, 2008 11:38 am | |
| - Deda_ je napisao/la:
- Kak je moglo na Žapcu biti 17" kotaći?
Sada sam tek vidio koju sam glupost napisao  ...mislio na 15 " 195/70/15, ali mislio sam na razliku prema kotačima tadašnjih generacija. Kotačina je izgledala ogromna naspram tadašnjih lada, 300ača Fiata, zaporožci i sl. auteka. Dobra podsjetnik za slike. Moram do roditelja ovih blagdana , pa moram i naći vremena da povadim sve slike iz ormara da se i nađe koja crno bijela slikica a možda i u boji. Auto je radil sve do 1991 kada je došel u kuću sadašnji BX, a po povratku iz austrije kada je zakaparen BX , otac je hrio vidit kako još žaba juri s novim kuplungom koji je baš bio taj dan kod Figer u grazu zamjenjen i spucale mu karike, a uz to je zadnji kraj bio dosta hrđav, nije im se više isplatilo u to vrijem ulagatiu auto,jer je BX stigao par dana kasnije. Odležao je svoji par godina u dvorištu i neki deda iz VŽ ga kupio i sredio, te ga vozi dan danas,a mene povremeno pere nostalgija. Ljepi daidjetinstva kadsa smo buraz i ja loptom razbijali stakla na vratima No ako nađem koju slikicu, a na njoj ja i buraz obučeni ko Kekec i Mojca bez smjeha molim No dosta OT. | |
|  | | sale16v

Broj postova : 67 Join date : 21.02.2008 Age : 37 Lokacija : Pula
 | Naslov: Re: Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike) sri pro 24, 2008 6:32 pm | |
| uh kad rijesim gtia mozemo se naci A?????  | |
|  | | ExOduS

| Naslov: Re: Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike) čet pro 25, 2008 5:21 pm | |
| Rijesi meni GTi-a  | |
|  | | sale16v

| Naslov: Re: Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike) ned sij 04, 2009 4:41 pm | |
| imao si ga u dubrovniku bijeli neki sta ga tip uveo ali brdo para.bio je na auti,hr prije jedno 2mj.bio sam stavio negdje link na forumu.prpbaj ga naci pa tipa nazovi!!!! | |
|  | | sale16v

| Naslov: Re: Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike) čet vel 12, 2009 1:58 am | |
| alo kolega mozda cu morati prodati gti-a,ako te bude zanimao!!!cemo se dogovoriti ali jos cu vidjeti!!! | |
|  | | Zauvijek Citroen!!!

Broj postova : 102 Join date : 18.01.2009
 | Naslov: Re: Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike) čet vel 12, 2009 12:20 pm | |
| - ExOduS je napisao/la:
- Da ja malo opisem svoju pilu
Moja bebica je sposobna svasta, naravno dok zavrsim sve popravke i ugradnje koje su mi u planu bit ce i vise...
-Proizveden u Francuskoj 1985/1986 za FR trziste a ne za jugo-istocnu europu ili nam naš balkan. -Motor D2A 105ks sa 1905 kubika - na tabli crveno pocinje na 6000, al pise da bi trebo puno dalje...nemam namjeru probat, malo je to previse xD - max brzina oko 200km/h (uspjesno izvedeno) // 66litara rezervar benzina -Gume: Sve 4 nove Michelinke 185/65/14 (zajeb sam se...trebo sam uzet 60 a ne 65)Ljetne -Oprema: Centralno zakljucavanje na kljuc - klik--> preko infracrvenog(ej pa 1985!!!) (auto je iznutra smedj/bež sto je vidim danas rijetkost, vecina BX-a je iznutra crna) Prednji elektricni podizaci,a odozada rucni, mislim i odozada su bili samo je bilo skuplje, sva 4 Diska motor nije od 16ice 
U punoj opremi je imao ovo sto bi i htio ja staviti: 2 prednje maglenke, putno racunalo(mozete mislit kakvo je bilo 80ih), elektricne podizace odozada, klimu, abs, kasnije cak i airbagove ali to ce tesko ici, pravi servo nebih jer mi hidraulicki servo daje sasvim pravi sportski osjet, servo je prelagan a bez serva je pretesko, tako da je hidraulika stvarno prava stvar, bilo je jos nesto..ma nemogu se sjetiti Šef Audija je 1985 (nisam siguran za godinu rekao) ''BX je trenutno najbolji auto'' thumbsup CD Player SONY GTX 200 Xplod (ok to nije iz 80ih) -Hidraulika - eto...meni jedna od najdrazih stvari, cini udobnost u autu vecu nego usudim se reci 90% auta Wink
RUČNA NA PREDNJE francuzi... ako sam jos nesto zaboravio dodat cu na edit
Znam nije nesto specijalno, ali ja sam zahvalan starome sto imam auto, bio to fićo ili BX. ( otkad je iz salona kupljen u proslom stoljecu 80ih jos je u obitelji, makar nije vise glavno vozilo, moje je.
Znam da sam se raspisao ali da napisem sto sam na autu daljnje napravio i koji su mi planovi. Otkako je auto dosao u moje ruke i uz pomoc starog pocele su drasticne promjene.
Malo dizajnerskih detalja: Kupljene su neke stvarcice da ucine auto malo ljepsim, izgledom mocnijim. Kupili smo: Spojler, sportska sjedala, alu felge (5 krakova), sportska zadnja svijetla, novi sportski volan. Sve te stvari osim felgi su original Citroenovi, CD player Sony GTX200 XPlode.
Motor: Motor D2A sa Solexovim karburatorom, nisam siguran ali dok ne provjerim 100% mislim da je ''Solex 34-34 Z1'',, motor je 1.905 kubika sa 105ks, sam auto ima ispod tone, oko 950-970kg sto auto cini jako pokretljivim sa prilicnim ubrzanjem . Kupljenja je nova centralna kugla, promjenje su hidraulicke cijevi koje idu ispod auta, 2 su jos ostale, imam ih i to cu zamjeniti, ostale 4 kugle su ponovno napunjene, novo ulje u motoru, antifriz, LHM ulje takodjer novo, ulje u mjenjacu ceka zamjenu.
AUTO je cijeli renoviran, cijeli rastavlje i ponovno sastavljen, sve je vađeno van osim motora.
------ Planovi: 1) Kupnja novog istog karburatora i kasnije kupnja dvostrukog karburatora sa ciljem da digne snagu na nekih 120-130ks 2) Bojanje cijelog auta ponovno, na frisku metalik boju kakva je bila nekad. 3) Kozne presvlake 4) Malo zesce ozvucenje 5) Sportski lonci i auspuh, treba dignit za oko 0,5kw do 1kw snagu sto je od 1,5 do nekih 3ks otprilike.
Inace, velik sam fan Citroena, a da ne govorimo o WRC-u Takodjer BX mi se uvukao pod kozu, volim taj auto, odrastao sam uz njega i to sto ga vozim mi je stvarno veliki plus, bar za mene.
Imao sam situacija, recimo na semaforu mi stane lik sa Golf 4 TDI, auto mao izljepljen izvana nekim oznakama, spusten, neki sportski, i tako lik pocne turirat...ja naravno nisam previse razmisljao, pogledao cestu, vidim nema nikog, 2 traka u jednom smjeru 2-3km, sto ne...
Dignem auto na nekih 3500 okretaja, pusti se zeleno i krene 1) 60 2) 110 (pretjero) 3) 140 4) 165
i dalje nisam stigo
cisto znam da je Golf zavrsio iza mene, nije znao sto ga je snaslo, i sad nece dirat stare citroenove male zvijerke heh.
Zelja mi je, bolje reci san otici u Francusku u Pariz i naci BX-a sa 16v i 160ks i dovest ga vamo. Nakon sto ga dovedem pripremit ga za sredjivanje, u garazi rastavit dio po dio, sredit cijeli auto, trajat ce koliko traje, tu se nesmije gledat na sat, inace ce biti nekih problema sigurno. Pokupovat ove dijelove, doslovno sklopiti novi auto. Znam da to vjerovatno nije isplativo bas ali imam zelju i to cu napraviti.
Nadam se da ovime niste stekli dojam da se zelim praviti vazan, daleko od tog, ovo nije sportski auto makar ja malo katkad s njime i pretjeram, ali eto heh. Postao sam član trkača pa obavezno imamo malo zesce trke....
Jedina 2 auta na crti koja su me dobila su bila ALFA 33 1.7 16v QV sa Boxer motor i 136ks i pogonom na sva 4 i Mazda 323F 1.8 136ks.
Kad stigne dipli karburator bit ce malo ravnopravnije
Da predstavim...

naš logo i tim

ispricavam se na slikama ako su prevelike ali na svemu manje se skoro nista ne vidi, misterij koji mi jos nije jasan. Svaka čast, pila!  Lijepo izgleda.  | |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike)  | |
| |
|  | | | Citroen BX 19 // 105ks (pozor 56kbps + slike) | |
|
Similar topics |  |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |