|
| bx 1.9 TD hladnjak | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
andreiGT
Broj postova : 3 Join date : 12.07.2009
| Naslov: bx 1.9 TD hladnjak pon stu 30, 2009 7:01 pm | |
| prijatelj je razbio svog bx ,ništa strašno otišao je branik,svjetla i hladnjak. sve je uspio naći i nekako sklempati osim hladnjaka. i sad me zanima bi li se moglo ubaciti hladnjak od nekog drugog auta?? imam od golfa I benz hladnjak dali bi se moglo nekako spojiti da funkcijonira? | |
| | | Jerdna01
Broj postova : 10 Join date : 19.11.2009 Lokacija : osijecko/baranjska
| Naslov: Re: bx 1.9 TD hladnjak pon stu 30, 2009 7:43 pm | |
| - andreiGT je napisao/la:
- prijatelj je razbio svog bx ,ništa strašno otišao je branik,svjetla i hladnjak. sve je uspio naći i nekako sklempati osim hladnjaka. i sad me zanima bi li se moglo ubaciti hladnjak od nekog drugog auta?? imam od golfa I benz hladnjak dali bi se moglo nekako spojiti da funkcijonira?
moje misljenje je da ako je velicina identicna da se ne moras birinut,jedino zbog ceg se moras brinuti je termometar tj.kad ce upaliti ventilator jer saki auto ima svoju rednu temperaturu kontas!?ovisi i o ulazima ne smije biti produzetaka gumenim cijevima il tek nest jer to slabi rad pumpe za vodu.... i nest smislit u svezi s ventilatorom......sretno... | |
| | | Lakii
Broj postova : 284 Join date : 23.02.2008 Age : 41 Lokacija : Rijeka
| Naslov: Re: bx 1.9 TD hladnjak uto pro 01, 2009 4:26 pm | |
| XUD motori su dosta osjetljivi na pregrijavanje! Imas problem termostata, promjera cijevi za hladenje, samih dimenzija hladnjaka i kapaciteta hladenja! Probaj negdje isfusirat kakav iz drugih auta iz PSA grupe! Trebalo bi ti pasati sa svih auti sa XUD7 i XUD9 motorima BEZ turba! Znaci BX 17 D, Visa, C15, Xantia, PUG 405 GLD/GRD, P309, 306,... | |
| | | BiXic Moderator
Broj postova : 699 Join date : 03.02.2008
| Naslov: Re: bx 1.9 TD hladnjak uto pro 29, 2009 9:54 am | |
| OK, kaj je jedino meni palo u oči da se radi o BXu 19 TURDO diesel? S obzirom da se taj model u originalu nije proizvodio ovo je očito neka kemija. Motori 1.9 sa turbinom su išli u Xantie, naravno, ali i u Pugove 309, 405, 306. | |
| | | Lakii
Broj postova : 284 Join date : 23.02.2008 Age : 41 Lokacija : Rijeka
| Naslov: Re: bx 1.9 TD hladnjak sri pro 30, 2009 6:31 pm | |
| Si 1000000% siguran da se radi o turbo dieselu? Mislim da se radi o natpisu na znacki, ne o tipu motora!
TRD (a i TD) znaci " tres riches diesel", u slobodnom prijevodu diesel s jako bogatom opremom. Nikakve veze s turbinom onaj T u nazivu nema!
Turbaci od Citroena tih godista su imali jos i posebnu znacku Turbo, da ne bude zabune! Kod BX-a je postojao samo 17 TRD Turbo!
P.S. zanimljivo je da su se mnogi BX-i, AX-i, CX-i... kod nas prodali pod turbodiiiizlo' zbog te TRD (TD) oznake. Jos je zanimljivije da novi vlasnici nisu (ili nisu htjeli) primjetiti razliku izmedu tog obicnog i turbo diesela!
Neka andreiGT fino procita (i nama napise) oznaku motora koja je na njemu ukucana, pa cemo znati o cemu se radi! | |
| | | Sponsored content
| Naslov: Re: bx 1.9 TD hladnjak | |
| |
| | | | bx 1.9 TD hladnjak | |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |