| Vt zelenko | |
|
|
Autor/ica | Poruka |
---|
clouseau

Broj postova : 288 Join date : 03.02.2008 Age : 60 Lokacija : Magna villa Vereucha
 | Naslov: Vt zelenko ned vel 14, 2010 7:02 pm | |
| Uh kakav težak slučaj! Nakon više od godinu dana udostojio sam se uhvatit u koštac sa neredom u garaži (nered bez stoke). Bila je to gadna borba, dva dana spremanja, nekoliko punih vreća za smeće i napokon kakav takav red. Spale ovaj tjedan ide na tehnički pa sam trebao naštelat ručnu kočnicu, usput promjenit ulje u mjenjaču i maknut filter za gorivo koji je bio na krivom mjestu, al u garaži nisam više ništa mogao naći, stol zatrpan, pod pun svega, katastrofa. E sad se već da lijepo radit s guštom, dovukao sam si i neki radijator na struju pa mi je fino toplo. Na spaletu sve čisto, lako se odšarafljuje i to je to, lagano slušam stojedinicu i pomalo šarafam  | |
|
 | |
charliee

Broj postova : 539 Join date : 01.02.2008
 | Naslov: Re: Vt zelenko ned vel 14, 2010 7:21 pm | |
| javi kako je prošao tehnički! btw, fotka je odlična  | |
|
 | |
lega2cv

Broj postova : 471 Join date : 04.02.2008 Age : 53 Lokacija : osijek
 | Naslov: Re: Vt zelenko ned vel 14, 2010 8:16 pm | |
| uh kakva slika,kakav san snova...eto...kako je covjeku malo potrebno da bude sretan  ...spak (ili vise komada:) ) garage s grijanjem,šrafcigeri ključevi i pivkan... kuki ...držao bi fige za tehnički ali kontam da nema potrebe  | |
|
 | |
clouseau

Broj postova : 288 Join date : 03.02.2008 Age : 60 Lokacija : Magna villa Vereucha
 | Naslov: Re: Vt zelenko ned vel 14, 2010 9:11 pm | |
| S tehničkim nebi trebalo bit frke, to mi je manje vise izlika da mogu zbrisat u garazu  | |
|
 | |
Deda_ Admin

Broj postova : 838 Join date : 03.02.2008
 | Naslov: Re: Vt zelenko ned vel 14, 2010 9:30 pm | |
| He,ja sam isto danas svoju garažu pospremao,bilo za kantu prašine od brušenja rđe i kita na Amiu. | |
|
 | |
HYpic Admin

Broj postova : 1516 Join date : 01.02.2008
 | Naslov: Re: Vt zelenko pon vel 15, 2010 7:51 am | |
|  ha ha sad sam se sjetio pa i ja imam garažu baš bi mogao pogledat malo tranu ali šalu na stranu kad mi je garaža u neredu onda kolko tolko znam di mi je kaj jel valjda imam fotografsko pamčenje pa se nekak snađem a kad se pospremi više neznam di mi je kaj tak mi je i u uredu s radnim stolom... | |
|
 | |
clouseau

| Naslov: Re: Vt zelenko pon vel 15, 2010 8:40 am | |
| I ja se dobro snalazim u neredu al kod mene je bilo takvo gadno stanje da više nije išlo. Jučer je skoro zelenko otišo u vječna lovišta! Sva sreća da sam bio u garaži jer počelo se dimit iz utičnice pa sam na vrijeme išteko radijator. Kakvo sranje, inače struja mi je uvijek u top formi, do garaže sam od glavnog priključka vuko posebni kabal, u garaži imam posebni razvodni ormarić sa osiguračima, sve instalacije sam napravio kak treba u OG izvedbi, sve "po PS-u" a onda se skoro desi ovak bedasta stvar. Rastavim utičnicu a ono se olabavio šaraf kojim je drot zašarafljen. Radijator vuče jedno 1,5-2kW i na lošem spoju počela se zagrijavat žica pa je lagano počela gorit izolacija. Mislim da više nema šanse da ostavim upaljeno grijanje i odem nekud iz kuće na par sati kao do sad. | |
|
 | |
bluesberry Admin

Broj postova : 424 Join date : 03.02.2008 Age : 44 Lokacija : ZG/DA
 | Naslov: Re: Vt zelenko sri vel 17, 2010 9:56 am | |
| ehhh jednom nekad u nekoj budućnosti će nadam se i moj spak bit u bar sličnoj gražici....  | |
|
 | |
clouseau

| Naslov: Re: Vt zelenko pet vel 19, 2010 9:15 pm | |
| Eh da, svakom spaku želim ovakav smještaj kakav ima moj, hotel s 5 zvjezdica. Danas sam konačno definitivno završio s jednom trakavicom koja traje već četvrt stoljeća. Dakle prije jedno 25 godinica frendov stari na kovačkoj vatrici iskovao mi je cjevasti ključ 44mm za skidanje matice na zadnjoj glavčini-dobošu. Bio je to najobičniji cjevasti ključ sa rupom u koju se umetnula poluga i udri. Sve ok al problem je u tome što sve to skupa voli ispasti sa matice pa je tako uvijek bila frka i panika kad je trebalo odšarafit tu nesretnu maticu. Bilo je tu podmetanja klocni, jedan drži drugi odšarafljuje, pa ključ ispadne pa si oderem prste, sve u svemu pain in the ass. Drugi problem je u tome što se na takav ključ nije mogao stavit moment ključ koji se koristi kod stezanja. Prije par godina na cjevasti ključ navarena je matica i onda sam mogao koristit moment ključ al problem iskakanja kod odšarafljivanja je ostao. E bilo mi je dosta toga i neki dan odlučim kak spada rješit problem. Uzeo sam jedan stari doboš i s njega skinuo onaj guseni dio-doboš tako da mi je ostao dio sa rupama za šarafe. Tokar mi je napravio prsten koji sam navario na cjevasti ključ i sad sve to skupa mogu našarafit na glavčinu. Funkcionira super, nema šanse da mrdne nekud. Ona kupovna gedora 44mm je ok al osim košta četrdesetak € isto je nezgodna jer voli ispast s matice a pored toga teško je barat s nekim polugama jer je blizu blatobran, u ovoj mojoj varijanti sve je dovoljno odmaknuto od auta. Eto fotki  ovo je set za skidanje matice a za zašarafljivanje prije poluge ide moment ključ  
Zadnja promjena: clouseau; pon vel 22, 2010 7:17 am; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
 | |
clouseau

| Naslov: Re: Vt zelenko sub vel 20, 2010 8:49 pm | |
| E koja sam ja budala, napravio sam si nepotreban posao! Lani mi lik na tehničkom spomenuo kako mi lijeva zadnja kočnica koči malo slabije od desne, al sve ok prolazi tehnički jer je u granicama dozvoljenog. Idem ja ove godine vidjet o čem se radi a kad skinem doboš vidim kak je sve ko novo. Nisam ni trebao rastavljat, sve je ok samo se još pravo nisu uštimale pakne prema dobošu, samo sam malo očistio prašinu, i ponovo sastavio.  skidanje doboša  doboš izgleda super, hrđe nema, boja se odlično drži  a i ovo ostalo je ok  i na kraju stezanje matice | |
|
 | |
bluesberry Admin

Broj postova : 424 Join date : 03.02.2008 Age : 44 Lokacija : ZG/DA
 | Naslov: Re: Vt zelenko ned vel 21, 2010 1:08 pm | |
| a-po-te-ka  bravo, ja ak krenem bilo šta radit odmah sam u masti do lakta...al nije mi auto tak masan, samo sam ja tak trapav  | |
|
 | |
clouseau

| Naslov: Re: Vt zelenko ned vel 21, 2010 4:49 pm | |
| A bez brige i ja sam bio crn od masti, potrosio sam dve role papirnatih ubrusa. Odustao sam od krpa, papirnati ubrusi su zakon, odlicno brisu, krpa se odma zamulja i slabe vajde od nje. Na zelenku sam napravio još par sitnica i sezona može započeti Iako su mi crijeva za gorivo gotovo nova filter goriva premjestio sam dolje uz bok šasije, prije AC pumpe. Šta je sigurno sigurno, što dalje s tim spojevima od ispušne grane.  prije  poslije Na pehinu preporuku getriba je dobila novo ulje Petrol GL4  Stari akumulator dao je svoje, doduše 3 godine i nije tako staro al dobio sam ga od Latera kao polukrepanog jer je imao problema sa punjenjem pa je akumulator bio iskomiran pražnjenjima.  | |
|
 | |
clouseau

| Naslov: Re: Vt zelenko pon vel 22, 2010 11:13 am | |
| Hura, stigla pošta Želja mi je izbacit onaj neprimjereni sony radio-cd player iz spaka i stavit neki stari radio. Prva faza je rješena, kupio sam fm transmiter koji sa iPhonea reproducira mp3e preko izabrane fm frenkvencije na radiu. Stvar je odlična, šljaka na nekih desetak metara tako da mogu s mobitela iz džepa slušati glazbu. Zvuk je sasvim ok, a o praktičnosti upravljanja, play listama da ne govorim. Kad već tak i tak vučem mobitel sa sobom zašto ga neiskoristi. Ne moram se više borit s cd-ima, u spaku još i nije tak strašno jer ima mp3 al u C4 mi ide na živce mjenjat cd-e, slagat ih u futrolu... Slijedi potraga za nekim starim radiom, koji jasno mora imati fm.  Uz fm transmiter u paketu ide i daljinski, te punjač. Cijena 150kn sa poštarinom Zvonetu hvala što mi je otkrio da uopće postoji fm transmiter i objasnio mi kako funkcionira a Marku hvala što mi je otkrio da postoji model transmitera za iPhone. ovi beckeri s početka sedamdesetih su mi zgodni al običnio im je cijena malo jača  a još mi je ljepši ovaj 
Zadnja promjena: clouseau; pon vel 22, 2010 10:43 pm; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
 | |
HYpic Admin

Broj postova : 1516 Join date : 01.02.2008
 | Naslov: Re: Vt zelenko pon vel 22, 2010 4:47 pm | |
|  kod tebe se uvijek ima kaj za vidjeti... ja sam si u haša isto ubacil fm transmiter na usb iako sam bio skeptičan dal bu šljakalo s obzirom da mi je zička na krovu a upaljać 12v na instrument tabli ali ipak je sve 5... | |
|
 | |
lega2cv

Broj postova : 471 Join date : 04.02.2008 Age : 53 Lokacija : osijek
 | Naslov: Re: Vt zelenko pon vel 22, 2010 8:38 pm | |
| kuki...da skrenem pozornost...kako vidim nisi stavio na filtar goriva šelne...vidim ju na cijevi karburatora ali ne vidim na krajevima filtra...da slucajno ne bi ispalo pri vecim temparaturama, a znamo sta se dogodi kada gorivo pocne prskati po vrelim ispusnim cijevima...a pumpa goriva i dalje "snabdjeva" požar  svaki spak koji se zapali je gotovo po pravilu zbog toga... | |
|
 | |
Deda_ Admin

| Naslov: Re: Vt zelenko pon vel 22, 2010 9:24 pm | |
| Pa maknuo je filter od fergača i stavio ga je prije pumpe.Na plastićni filter se ne stavljaju šelne.Sigurnosna mjera za ispadanje gumenih cijevi je pravodobna zamjena,a ne da se čeka da se raspada i sama otpusti pa curi benzin ili čak da ispadne.Svakome komu je počela curit na spojevima ili se izmaknula krivac je prestara ta gumena cijev. | |
|
 | |
clouseau

| Naslov: Re: Vt zelenko pon vel 22, 2010 9:39 pm | |
| - lega2cv je napisao/la:
- kuki...da skrenem pozornost...kako vidim nisi stavio na filtar goriva šelne...vidim ju na cijevi karburatora ali ne vidim na krajevima filtra...da slucajno ne bi ispalo pri vecim temparaturama, a znamo sta se dogodi kada gorivo pocne prskati po vrelim ispusnim cijevima...a pumpa goriva i dalje "snabdjeva" požar
svaki spak koji se zapali je gotovo po pravilu zbog toga... Zato sam i maknuo filter s ovog mjesta jer je to relativno nesigurno, iako u mojem slučaju to i nije neka frka, nebi si dozvolio da crijevo "doživi" starost. Spakovi koji su se zbog tog zapalili vjerojatno su imali dotrajala crijeva. Najbitnije je držati pod kontrolom crijeva, mislim ni šelne na filteru ne pomažu ako je crijevo u komi, dok je crijevo dobro i elastično za šelnom nema potrebe. Inače obišo sam skoro sve trgovine dok nisam našao novo crijevo kakvo sam htio. U dvije tri trgovine su se čudili što tražim crijevo s rupom promjera 5mm, kažu postoje samo parni 2-4-6...mm. Na kraju u zadnjoj mogućoj trgovini nađem crijevo odgovarajučeg promjera, s debelim mesom i "armaturom" u sredini. | |
|
 | |
Deda_ Admin

| Naslov: Re: Vt zelenko pon vel 22, 2010 9:50 pm | |
| Ima ih u Škodinim dućanima autodijelova,valjda one imaju fi 5mm,ja kupio prije dva mjeseca,dva metra 56 kn. | |
|
 | |
clouseau

| Naslov: Re: Vt zelenko pon vel 22, 2010 10:46 pm | |
| Ma, ja sam naivac prvo tražio u trgovini ovlaštenog citrona, pa redom po svim trgovinama auto dijelovima i na kraju našao u trgovini koja manje više prodaje dijelove za traktore, teretna vozila, kineske bicove... | |
|
 | |
BiXic Moderator

Broj postova : 699 Join date : 03.02.2008
 | Naslov: Re: Vt zelenko pet vel 26, 2010 4:14 pm | |
| | |
|
 | |
clouseau

| Naslov: Re: Vt zelenko pet vel 26, 2010 9:12 pm | |
| | |
|
 | |
Deda_ Admin

| Naslov: Re: Vt zelenko pet vel 26, 2010 9:25 pm | |
| To je fantastčan radio,imao sam ga nekad, tamo 1975 god,samo nije stereo.Slušao sam radio Austriju u vožnji po Zagrebu. | |
|
 | |
BiXic Moderator

Broj postova : 699 Join date : 03.02.2008
 | Naslov: Re: Vt zelenko sub vel 27, 2010 10:34 pm | |
| A nije ni neka para, vidim da ti nije daleko pa rekoh... | |
|
 | |
Sponsored content
 | Naslov: Re: Vt zelenko  | |
| |
|