Neformalno društvo ljubitelja Citroenovih vozila
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Neformalno društvo ljubitelja Citroenovih vozila

Citroen Outlaws Forum

Početna stranicaPočetna stranica  Latest imagesLatest images  RegistracijaRegistracija  Login  

Elektricni kutak

Go down 
+2
Dalibor
Lakii
6 posters
Autor/icaPoruka
Lakii

Lakii

Broj postova : 284

Elektricni kutak Empty
PostajNaslov: Elektricni kutak   Elektricni kutak Emptyčet srp 03, 2008 2:08 pm

Ovog thread-a vam tu nema a cini mi se da bi trebao...
[Vrh] Go down
Lakii

Lakii

Elektricni kutak Empty
PostajNaslov: Re: Elektricni kutak   Elektricni kutak Emptyčet srp 03, 2008 2:21 pm

Dakle...

Dalibor je napisao/la:
Riknulo mi je na ZXu osvjetljenje brzinomera i obrtomjera...
To je osvjetljenje spojeno na potenciometar koji regulitra jačinu osvjetljenja i sata i kontrolne table...
Pretpostavljam da tak imaju i BXi...

Dali je komplicirano zamjeniti lampice brzinomjera i okretomjera, i kakve su to lampice?!

Pitam ovdje jer, zx tema, i nije nešto posječena a vidim da vi BXovi dosta se kužite u sam svoj majstor...

Nastavljam iz BX garaze...

Lampice su standardne, one male, 12V, 1,2W!

Za zamjeniti lampice na instrument-tabli moras skinuti samu tablu! A za skinuti nju moras skinuti volan i plasticne oklope oko njega!
Nikad nisam rasturao ZX-a pa ti nemogu tocno reci!
Ali siguran sam da moras skinuti volan i plastike oko i ispod njega. Kad ih skines, s prednje strane ispod instrument table ces vidjeti 2 vijka koja ju drze i moras ih skinuti. Onda ces morati zavuci ruku ispod volana i s njom doci odozada instrument-table! Moras otpustiti 2 vide (ili kopce, neznam sto je tamo na ZX-u) koje drze tablu sa zadnje strane.
VAZNO!! moras i pazljivo iskopcati sajlu kilometar-sata, nemoj biti grub sa njom jer je stara i mogla bi puknuti!
Nakon toga bis trebao izvuci instrument tablu na naprijed i iskopcati konektore i zice koje idu na nju. Onda ju mozes izvaditi i zamjeniti zaruljice!
[Vrh] Go down
Lakii

Lakii

Elektricni kutak Empty
PostajNaslov: Re: Elektricni kutak   Elektricni kutak Emptyčet srp 03, 2008 2:33 pm

Evo ti stranice iz Haynesa za ZX! Na engleskom je, nadam se da ces razumiti, ima i slikica!
Pazi jer je to rastavljanje za auto sa volanom na desnoj strani, ti mozda neces trebati micati osigurace i kvaku za haubu!

Evo:

Elektricni kutak LightsElektricni kutak Lights1

Elektricni kutak Dash1

Elektricni kutak Dash2

Elektricni kutak Dash3
[Vrh] Go down
Dalibor

Dalibor

Broj postova : 369

Elektricni kutak Empty
PostajNaslov: Re: Elektricni kutak   Elektricni kutak Emptypet srp 04, 2008 9:25 am

Puno hvala!
[Vrh] Go down
boki01

boki01

Broj postova : 69

Elektricni kutak Empty
PostajNaslov: Re: Elektricni kutak   Elektricni kutak Emptyned srp 06, 2008 12:30 pm

Lakili, svaka cast za opsirno objasnjenje, samo moze i bez skidanja Volana.

Skidao sam instrument tablu zbog tih sijalicica i na Ax-u i na BX-u i na ZX-u i uvek bez pomeranja volana. Ono, sa skinutim volanom je sigurno lakse, ali uz malo truda, moze se ustedeti na vremenu i volan ostaviti tamo gde jeste.

Mimo toga, Dalibor kaze da mu je "riknulo" osvetljenje instrument table. Ako te dobro razumem Dalibore, neradi ti ni jedna sijalicica na tabli? Vrlo retko se desava da crknu bas sve sijalicice!? Mene to vise asocira na problem sa reostatom/potenciometrom scratch
[Vrh] Go down
Dalibor

Dalibor

Elektricni kutak Empty
PostajNaslov: Re: Elektricni kutak   Elektricni kutak Emptyned srp 06, 2008 6:56 pm

Ne radi osvjetljenje brzinomjera i okretomjera...
Kada je počelo "odlaziti", bilo je sve slabije i slabije, i sve manju površinu pokrivalo (od ova dva cajgera)...

Jednom davno sam čitao da je netko opisivao kak je mijenjaio lampice na Xsari, pa mi se isto čini kako ne treba i volan micati...

Probati ću to riješiti kada uzmem malo cajta...
[Vrh] Go down
dnb_sLi

Broj postova : 9

Elektricni kutak Empty
PostajNaslov: Re: Elektricni kutak   Elektricni kutak Emptypon srp 21, 2008 9:32 am

ja sam opisivao i ne treba skidati volan, bar ne na xsari...imam negdje slike samo bi trebao nac di su...

doma su sigurno a na netu su bile vjerovatno na imageshacku...ako te interesira cu dignut ponovo
[Vrh] Go down
boki01

boki01

Broj postova : 69

Elektricni kutak Empty
PostajNaslov: Re: Elektricni kutak   Elektricni kutak Emptypon srp 21, 2008 11:40 am

Pa ako je nestajalo osvetljenje polje po polje, onda je gotovo 100% izvesno da su lampice. Mogu misliti kako ces se obradovati kad ti tabla zabljesti u punom sjaju.

Ja sam kao dete, volim da mi sto vise bljesti pred ocima i da je sto sarenije lol!
[Vrh] Go down
Dalibor

Dalibor

Elektricni kutak Empty
PostajNaslov: Re: Elektricni kutak   Elektricni kutak Emptypon srp 21, 2008 7:02 pm

Evo zamjenio sam sve lampice...

Sada još moram trubu popravit... Ne dobiva napajanje kada netko stisne tipku...
[Vrh] Go down
dnb_sLi

Broj postova : 9

Elektricni kutak Empty
PostajNaslov: Re: Elektricni kutak   Elektricni kutak Emptyuto srp 22, 2008 6:11 am

neznam dal zx ima relej al znam da ga neki auti imaju pa i to provjeri svakako uz osigurace
[Vrh] Go down
Dalibor

Dalibor

Elektricni kutak Empty
PostajNaslov: Re: Elektricni kutak   Elektricni kutak Emptyčet lis 23, 2008 1:09 pm

izgleda da je najverojatnije relej za trubu vrisnuo...
pa bi pitao vas dobre ljude frenčmen gdje bi bilo za kupiti taj relej i gdje se on otprilike nalazi na ZX-u???
[Vrh] Go down
Deda_
Admin
Deda_

Broj postova : 838

Elektricni kutak Empty
PostajNaslov: Re: Elektricni kutak   Elektricni kutak Emptyčet lis 23, 2008 2:19 pm

Imaš svugdje gdje se prodaju autodijelovi,to je jeftino,nekih 20-30kn
[Vrh] Go down
kukec

Broj postova : 33

Elektricni kutak Empty
PostajNaslov: Re: Elektricni kutak   Elektricni kutak Emptyuto ruj 07, 2010 4:01 pm

prije par dana je auto odveden jednom serviseru na izmjenu zadnjih pakni i cilindaja. usput je promjenjena sajla od rucne kocnice. interesantno je da je preko noci krepo akumulator (nije nikakvo cudo jer mi se u zimi dogodilo da je jedno judro bio potpuno prazan. kasnije sam ustanovio da mu je falilo vode). drugi dan dodjem po auto i na instrument tabli kad se potegne rucna ne pali svijetlo za rucnu (P) nego se pali lampica za manjak ulja u motoru. isto tako, dok se pali auto svijetli lampica od rucne. serviser mi je reko da je to zato sto je BSI dozivio šok što mu je krepo akumulator, i da ce se s vremenom ta greska sama od sebe ispraviti?! dali je ovo objasnjenje ispravo i hoce li se zbilja to i dogoditi. ako ne dali se da to kako srediti. instrument tabllu nebi skidiao i onda mijenjao poziciju zaruljica Smile
Xsara 1.4i 2000god.

pozdrav!
[Vrh] Go down
Dalibor

Dalibor

Elektricni kutak Empty
PostajNaslov: Re: Elektricni kutak   Elektricni kutak Emptyčet ruj 09, 2010 4:12 pm

serviser ti vrati pokvaren auto i ti bi trebao razmišljati što i kako?!

tko to zna šta je lik radio s autom....nije teško pokvarit elektroniku
[Vrh] Go down
Lakii

Lakii

Elektricni kutak Empty
PostajNaslov: Re: Elektricni kutak   Elektricni kutak Emptypet ruj 10, 2010 9:54 pm

Co to BSI?

I nije mi jasno kako je povezan prekidac podignute rucne s plovkom ulja!

P.S. Auti nisu samoizljecivi, nema te stvari na autu koja ce se sama od sebe rijesiti!
[Vrh] Go down
kukec

Broj postova : 33

Elektricni kutak Empty
PostajNaslov: Re: Elektricni kutak   Elektricni kutak Emptypet ruj 24, 2010 9:11 pm

ovo za zamjenu lampica rucna-ulje nisam jos rijesio. samo od sebe se nije Sad
probat cu iduci tj. posjetit tog istog mehanicara i nagovorit ga da mi to rijesi, tj. da ponovo preispita sve konektore koje je odspajao a zatim spajao.

druga stvar koja me muci je blicnje air-bag_a. taj problem je dosta star i kada se prvi put pojavio u garantnom roku znaci. u ovlastenom citroen-ovom servisu su odrezali zicu koja se nalazi ispod suvozaceva sjedala izbacili neki konektor i nazad spojili zice. stvar je bila rijesena no unazad godinu dana problem se ponovo pojavio pa sam ja taj spoj ponovo spojio (prethodno skrativsi zice) i nakon cca. mjesec dana lampica je prestala blinkati. sada se ponovo upalila i ne prestaje blinkati. dali postoji kakvo rijesenje ovog problema?! da odem auto elektricaru, ili da odem u neki ovlasteni citroen-ov servis (navedite koji).
pozdrav!
[Vrh] Go down
Sponsored content

Elektricni kutak Empty
PostajNaslov: Re: Elektricni kutak   Elektricni kutak Empty

[Vrh] Go down

Elektricni kutak
[Vrh] 
Stranica 1 / 1.
 Similar topics
-
» Elektricni kutak