| Neformalno društvo ljubitelja Citroenovih vozila Citroen Outlaws Forum |
| | Hidraulika | |
| | Autor/ica | Poruka |
---|
robertino

Broj postova : 21 Join date : 14.12.2008 Age : 53 Lokacija : njivice, otok krk
 | Naslov: Hidraulika pon pro 22, 2008 6:33 pm | |
| Evo vidim da o hidraulici nema postova pa da pitam. Imam cx evasion 2.2 benzinac, i na njemu su kugle sa oznakama 75 naprijed i 40 nazad. Dali taj broj označava njihov radni tlak ili volumen? Dali je škodljivo stavljati kugle drugih oznaka? Npr kugla 75 napunjena na 40 bar i stavljena iza? Dali je problem puniti kugle drugim tlakom? Dal je amortizacija mekša ili tvrđa sa kuglom s višim tlakom? Uopće, di mogu pronaći tehničke karakteristike kugli? Hvala...pozz...  | |
|  | | clouseau

Broj postova : 288 Join date : 03.02.2008 Age : 60 Lokacija : Magna villa Vereucha
 | Naslov: Re: Hidraulika pon pro 22, 2008 6:48 pm | |
| da 75 i 40 je tlak u barima al ima još nekih razlika u kuglama osim tlaka, promjer rupe, zapremina kugle... Eto tabele sa svim bitnim podacima http://www.citrotech.se/data/pictures/cx/spheres/HSM.xlsBolje je ne miješati kugle tako da se naprimjer u onu za koju je predviđen tlak 75bara napumpa 40 pa se stavi odostrag, vjerojatno si na to mislio. U vezi mekoće ovjesa, manji tlak u kugli = tvrđi ovjes. "Tvrdoča" ovjesa ovisi i o zapremini kugle, naprimjer gti sa kuglama manje zapremine tvrđi je od cx-a koji ima komfort kugle, to su one malo veće. Uglavnom poželjno je koristiti kugle namjenjene za određeni model. | |
|  | | robertino

Broj postova : 21 Join date : 14.12.2008 Age : 53 Lokacija : njivice, otok krk
 | Naslov: Re: Hidraulika sri pro 24, 2008 5:29 pm | |
| hvala, ovi linkovi su spas, inače lutam ko guska u magli i prisiljen sam improvizirati....a da ne govorimo da svaki "majstor" ima svoju teoriju pozz... | |
|  | | clouseau

Broj postova : 288 Join date : 03.02.2008 Age : 60 Lokacija : Magna villa Vereucha
 | Naslov: Re: Hidraulika sri pro 24, 2008 7:24 pm | |
| - robertino je napisao/la:
- hvala, ovi linkovi su spas, inače lutam ko guska u magli i prisiljen sam improvizirati....a da ne govorimo da svaki
"majstor" ima svoju teoriju
pozz... Čuvaj se "majstora", lijepo manuale u ruke i polako sam u rješavanje problema, najsigurniji si kad nešto sam skužiš i napraviš, nije Cx baš za dati svakome da nešto prtlja po njemu. | |
|  | | His master voice-Alan

Broj postova : 86 Join date : 02.02.2008
 | Naslov: Re: Hidraulika sri oľu 25, 2009 5:53 am | |
| Break ima iza potpuno drugačije kugle nego standardni modeli. Sad je pitanje jel očeš vozit CX-a ili skarabudž | |
|  | | tomica Moderator

Broj postova : 226 Join date : 03.02.2008 Lokacija : Zagreb
 | Naslov: Re: Hidraulika čet oľu 26, 2009 2:56 pm | |
| prednje i zadnje kugle se razlikuju i po promjeru rupice kroz koju tece LHM. Kugle sa manjom rupicom idu na laksi (straznji) dio auta i ako ju stavis naprijed, prednji kraj ce biti tvrd. Nasuprot tome, ako kuglu sa velikom rupicom stavis otraga, zadnji kraj ce tonuti (jako) kod kretanja i propinjati se kod kocenja. EDIT: sad vidim da sam nasjeo na otvaranje starog topic-a  | |
|  | | Sponsored content
 | Naslov: Re: Hidraulika  | |
| |
|  | | | Hidraulika | |
|
Similar topics |  |
|
| Permissions in this forum: | Ne moľeą odgovarati na postove.
| |
| |
| |
|