Neformalno društvo ljubitelja Citroenovih vozila
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Neformalno društvo ljubitelja Citroenovih vozila

Citroen Outlaws Forum

Početna stranicaPočetna stranica  Latest imagesLatest images  RegistracijaRegistracija  Login  

Mehanički kutak

Go down 
+6
boki01
BiXic
tomica
Markko
Dalibor
DaffyDuck
10 posters
Go to page : Previous  1, 2
Autor/icaPoruka
dnb_sLi

Broj postova : 9

Mehanički kutak - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Mehanički kutak   Mehanički kutak - Page 2 Emptypon srp 21, 2008 11:24 am

znaci najbolje ic na smece i na palentu provjerit Very Happy
[Vrh] Go down
Dalibor

Dalibor

Broj postova : 369

PostajNaslov: Re: Mehanički kutak   Mehanički kutak - Page 2 Emptysri kol 20, 2008 10:08 am

Koliko bi koštalo ukljanjanje ovakvog kvara?!

Naime, čuju mi se ventili... i u leru zvrnda, a u vožnji na pravim okretajima u ubrzanju čuje se udaranje...
I ulje troši... Litru na tisuću i pol... Ulijevam ono dosta gusto ulje 15/50... Rijeđe ulje prije pocucla...
Auto ne dimi...

Mislim da se auto već dosta dugo korisiti sa tim kvarom, tako da bi možda bilo moguće da ne samo da treba gumice ventila promjeniti bez dizanja glave motora, nego i dizati glavu...

Uglavnom, napišete sve kaj znate o tak nekim sličnim problemima... Svako iskustvo mi je dobro došlo...

Radi se o 1.4i motoru... Sa 135000km...
[Vrh] Go down
Deda_
Admin
Deda_

Broj postova : 838

PostajNaslov: Re: Mehanički kutak   Mehanički kutak - Page 2 Emptysri kol 20, 2008 4:40 pm

Nisam baš 100% siguran ,mislim da se radi o bregastoj i štepslama iliti podizaćima ventila, u svakom slućaju treba prvo to pregledati. Zbog bregaste i podizaća nemora se skidati glava.
[Vrh] Go down
Dalibor

Dalibor

PostajNaslov: Re: Mehanički kutak   Mehanički kutak - Page 2 Emptypet lis 10, 2008 6:23 am

Dali zna netko kako bi mogao (jednostavno, doma) provjeriti nosače motora i getribe?!

imam filing da nešto nije kak bi trebalo... npr. mjenjač koji je u brzini pomakne mu se ručica... prilikom dodavanja ili otpuštanja gasa... ili se čuje zvuk "klik", ali onako više metalni zvuk...
[Vrh] Go down
Deda_
Admin
Deda_

PostajNaslov: Re: Mehanički kutak   Mehanički kutak - Page 2 Emptypet lis 10, 2008 3:33 pm

Na dizslici ili grabi,vidjeti koji je raskliman.obićno prvo rikne onaj dolje na mjenjaću
[Vrh] Go down
Deda_
Admin
Deda_

PostajNaslov: Re: Mehanički kutak   Mehanički kutak - Page 2 Emptypet lis 10, 2008 3:35 pm

Kolko ima km prijeđenih?
[Vrh] Go down
Dalibor

Dalibor

PostajNaslov: Re: Mehanički kutak   Mehanički kutak - Page 2 Emptysub lis 11, 2008 8:08 am

Deda_ je napisao/la:
Kolko ima km prijeđenih?
oko 140 000km, starost 15 god.
ali nebi se čudio da su mu skidani km...
[Vrh] Go down
Deda_
Admin
Deda_

PostajNaslov: Re: Mehanički kutak   Mehanički kutak - Page 2 Emptysub lis 11, 2008 9:47 am

Kad je već na dizalici,neka ti neko provjeri diferencijal,staviš ga u ler,kad je dignut i polako vrti kotaće u jednom i drugom smjeru,nesmije se osjetiti nikakvo preskakanje i zapinjanje.dosta im je to biljka.
[Vrh] Go down
slokas4

slokas4

Broj postova : 171

PostajNaslov: Re: Mehanički kutak   Mehanički kutak - Page 2 Emptysub lis 11, 2008 1:12 pm

dnb_sLi je napisao/la:
e ovako...ja i moja xsara i njen famozni problem...dakle nasao sam usisnu granu sa komplet senzorima na njoj pa me sad zanima ovako...

covjek me trazi na otpadu 1000kn za usisnu plasticnu granu sa 5 senzora (MAP, IAC, TP, potenciometar TP-a i senzor temperature usisne grane) sa xsare 2004, a moja je '97.

moje pitanje je da li su senzori isti, jer granu necu mjenjat s obzirom da je na mojoj plin pa bi samo senzore...sko nista, da li bi neko mogao poslikat samo svoju xsaru, bitno je da je novija od 2000. s obzirom da su sve iste dalje...

svaka pomoc dobrodosla

Ajde ja ću ti poslikati,moja je 2004,kažeš zanima te samo usisna grana ili još šta!?
[Vrh] Go down
Dalibor

Dalibor

PostajNaslov: Re: Mehanički kutak   Mehanički kutak - Page 2 Emptysub lis 11, 2008 2:40 pm

Deda_ je napisao/la:
Kad je već na dizalici,neka ti neko provjeri diferencijal,staviš ga u ler,kad je dignut i polako vrti kotaće u jednom i drugom smjeru,nesmije se osjetiti nikakvo preskakanje i zapinjanje.dosta im je to biljka.
trebalo bi obaviti jedan lijepi redovan servisić, pa da se sve pregleda i posloži... taj autić to zaslužuje frenčmen

hvala ti deda na pomoći plink!
[Vrh] Go down
Deda_
Admin
Deda_

PostajNaslov: Re: Mehanički kutak   Mehanički kutak - Page 2 Emptysub lis 11, 2008 4:23 pm

Ono nije biljka, nego boljka,malo mi se omaklo.
[Vrh] Go down
Dalibor

Dalibor

PostajNaslov: Re: Mehanički kutak   Mehanički kutak - Page 2 Emptysub lis 11, 2008 5:39 pm

Deda_ je napisao/la:
Ono nije biljka, nego boljka,malo mi se omaklo.
radiš u automehanika (?!) imate servis ne?! dali vam dolaze kaj ZX-i?!
[Vrh] Go down
slokas4

slokas4

Broj postova : 171

PostajNaslov: Re: Mehanički kutak   Mehanički kutak - Page 2 Emptysub lis 11, 2008 6:31 pm

Dobro je deda,dobro je lol!
[Vrh] Go down
Dalibor

Dalibor

PostajNaslov: Re: Mehanički kutak   Mehanički kutak - Page 2 Emptyuto sij 20, 2009 2:00 pm

tutač mi zna zatrzat kada ga pustim bez gasa na nižim okretajima... i dok je hladan, prvih 100/200m loše lovi gas...

na ovoj fali ono crijevo što odvodi topli zrak u usis... izvadio ga dok sam radio po motoru...
Mehanički kutak - Page 2 20012009_1
monopoint glavom i bradom
Mehanički kutak - Page 2 20012009(001)_1
zračni filter, dosta zaprljan, ide novi
Mehanički kutak - Page 2 20012009(002)_1
citrač sa uzdignutom haubom
Mehanički kutak - Page 2 20012009(003)_1
u rezervoar ide ovaj aditiv za čišćenje sustava ubrizgavanja
Mehanički kutak - Page 2 KFG02522

filter goriva ne budem mjenjao... vidjet ću kako će sada biti... još sam malo nategnuo gas sajlu, jer je imala nešto lufta...

evo mog (ne)sretnog monopointa
Mehanički kutak - Page 2 20012009(006)

budem vidio što ću napraviti sa filtrom goriva. treba ga promjeniti.
sada sam promjenio taj zračni filter koji je bio dosta prljav.

ne bih rekao da je greška filtra goriva. jer kroz njega gorivo teče tlakom ili ne teče. tlak goriva je jednak i kod 1000okr kao i kod 5000okr/min, da teče otežano npr., tada bi se događalo trzanje i nekim drugom okolnostima ne samo prilikom vožnje bez gasa. prema nekoj mojoj logici  :cigara:

ali sigurno da je greška sistema ubrizgavanja. po mojoj procjeni nešto u vezi zraka. slična bi situacija bila kada bi recimo imali auto koji ima rupu u filteru zraka ili oko njega, pa motor ne može da održi okretaje prilikom okretaja oko lera. pretpostavljam. javim rezultate kroz dan dva...
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Mehanički kutak   Mehanički kutak - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Mehanički kutak
[Vrh] 
Stranica 2 / 2.Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Elektricni kutak