Neformalno društvo ljubitelja Citroenovih vozila
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Neformalno društvo ljubitelja Citroenovih vozila

Citroen Outlaws Forum

Početna stranicaPočetna stranica  Latest imagesLatest images  RegistracijaRegistracija  Login  

Sve i svašta

Go down 
+15
boki01
Deda_
makaBX
stemer
tjelka
grgabx
coyotns
sale16v
turBina
Lakii
srdjanGS
Gery
ibralic
BiXic
DaffyDuck
19 posters
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Autor/icaPoruka
BiXic
Moderator
BiXic

Broj postova : 699

Sve i svašta - Page 2 Empty
PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptypet vel 15, 2008 9:38 pm

Sve i svašta - Page 2 Citroenbx_1max
[Vrh] Go down
BiXic
Moderator
BiXic

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptypet vel 15, 2008 9:41 pm

Sve i svašta - Page 2 Bx-int-size-1200
[Vrh] Go down
DaffyDuck
Admin
DaffyDuck

Broj postova : 1603

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptypet vel 15, 2008 11:44 pm

Ovaj žuti je straaaaaašaaaan!!! cheers

Ne vidim fotku? :confused:
[Vrh] Go down
http://www.citroenklub.hr
BiXic
Moderator
BiXic

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptysub vel 16, 2008 3:47 pm

a jbg, bit će da je maknuta sa servera... Ma bila je opaka slika BXa S I ali slikana sa zadnjeg sjedišta a prednji sicevi su iščupani...
[Vrh] Go down
Lakii

Lakii

Broj postova : 284

PostajNaslov: Hello   Sve i svašta - Page 2 Emptysub vel 23, 2008 4:24 pm

Evo mene!

Posto bi mi ovo trebala biti maticna garaza, malo cu se raspisati!

Dakle...

Ja sam Alen, iz Rijeke, vozim BX 15 TGE, 89' godiste. Auto je kupljen nov i od tada je u obitelji i koristi se vec gooodinama!
Na autu je sve vise manje original, ugraden je plin i par kerefekica sa boljih modela (el. retrovizori, spojleri...).
Stari i ja ga odrzavamo...

A sad slike!

Pred par mjeseci auto je izgledao ovako:

Sve i svašta - Page 2 IMG_2208
Sve i svašta - Page 2 IMG_2211
Sve i svašta - Page 2 IMG_2227

...onda se pred mjesec dana dogodilo ovo...

Sve i svašta - Page 2 Sudar

...sa ovakvim rezultatom:

Sve i svašta - Page 2 IMG_2360
Sve i svašta - Page 2 IMG_2370

Naravno proglasena je totalna steta ali ovaj auto izgleda jos nije rekao svoje! odlucili smo ga popraviti (koliko god to ljudima bilo cudno), imamo odlicnog mehanicara, dobrog limara i lakirera i za sitne pare bi trebao biti bolji nego prije! Trenutno je na farbanju i za koji dan bi trebao biti gotov pa cu staviti slike i malo bolje opisati sve sto se dogadalo!

Pozdrav!
[Vrh] Go down
DaffyDuck
Admin
DaffyDuck

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptysub vel 23, 2008 4:39 pm

Dada, tog se sjecam sa foruma affraid

Nadam se da ces uskoro to rijesiti afro
[Vrh] Go down
turBina
Moderator
turBina

Broj postova : 398

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptysub vel 23, 2008 4:46 pm

sva sreća da se danas bx relativno jeftino nađe pa nebi trebalo biti ni problema sa dijelovima.
samo naprijed s poslom. flower
[Vrh] Go down
BiXic
Moderator
BiXic

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptysub vel 23, 2008 8:53 pm

Srce me zaboljelo kad sam vidi slike... Ja sam u BXima nekih, sad već, 6 godina i fakat ne mogu pojmiti da postoji ikoji drugi auto koji bi mi tako lego... Neko vrijeme sam vozio XMa ali shvatih da je to pogreška života i vratio se na staze stare slave, ali ovaj put dvostruko jači nego prije...
[Vrh] Go down
BiXic
Moderator
BiXic

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptyned vel 24, 2008 4:05 pm

2,315,739 BXeva je sišlo s proizvodne trake... Ako od toga odbijem onih 5 što sam ih već imao. ostalo mi je samo još 2,315,734 komada da nabavim, ne bih li napokon ispunio zadatak...

MORAŠ SKUPIT SVE
[Vrh] Go down
Lakii

Lakii

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptysub oľu 01, 2008 11:43 am

Evo malo novosti!

Auto je kooonacno gotov!
Popravljen i registriran, ostalo je jos par gluposti staviti na njega, neke plastike i lajsnice i postimati sve!
Bit ce i slika, samo da prestane padati kisa...

P.S. Ako nekog zanima jedan BX GTI 4x4, nek se javi!
[Vrh] Go down
turBina
Moderator
turBina

Broj postova : 398

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptysub oľu 01, 2008 11:45 am

Lakii je napisao/la:
..ajde javi ti nama svima Very Happy
[Vrh] Go down
Lakii

Lakii

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptysub oľu 01, 2008 12:10 pm

turBina je napisao/la:
Lakii je napisao/la:
..ajde javi ti nama svima Very Happy

Javljam...?
Bijeli je auto, izgleda dosta ok izvana, mehanicki mu je samo otisao kuplung! Mogao bi otici za malo para ako koga zanima! Za sad je kod Gogija na Pulcu (prave iskusnjare sa rijeckog podrucja znaju o kome je rijec)!

PS. Na http://www.citroenklub.org/ je stari forum!

Mozda da se proba spasiti sto od podataka sa njega i kojeg clana obavjestiti o dogadajima...?
Znam da ima dosta ljudi koji nisu pratili dogadaje, razbacani su po hrvatskoj i ne prate cesto forum. Izgubit ce se kontakt sa njima...
[Vrh] Go down
DaffyDuck
Admin
DaffyDuck

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptysub oľu 01, 2008 3:29 pm

Pa problem je jedino taj kaj vecina nas nema pristup starom forumu.... Ako ima netko tko je jos ulogiran volje, bilo bi super, da se popuni ekipa s foruma i da ovdje lijepo nastavimo Very Happy
[Vrh] Go down
Lakii

Lakii

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptyuto oľu 04, 2008 1:44 pm

DaffyDuck je napisao/la:
Pa problem je jedino taj kaj vecina nas nema pristup starom forumu.... Ako ima netko tko je jos ulogiran volje, bilo bi super, da se popuni ekipa s foruma i da ovdje lijepo nastavimo Very Happy

Mogu ja ljudima poslat PM, samo reci kome!

E da kako se zovu oni programcici sto skidaju kompletan sadrzaj stranice sa neta? I dali se tako moze skinuti forum?

Pogledao sam statistiku starog foruma, ostalo je 90-ak clanova a u prosjeku ih se 20 logira dnevno, slabo, slabo, nece to jos dugo...

Zadnja promjena: Lakii; ned oľu 09, 2008 5:04 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh] Go down
Lakii

Lakii

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptyčet oľu 06, 2008 4:22 pm

Ok, progress report:

Prosli se tjedan auto konacno vratio s popravka. U totalu 6100 kuna i 2 tjedna cekanja; 1000 za dijelove, 1600 limarija, 3000 farbanje (ali je ofarban cijeli auto) i 500 za ostalo (antifriz, LHM, tehnicki pregled, pive...).
Naravno da nije sve vrhunski odradeno, limar zeznuo malo pa je morao popravljati a lakirer je isfusario! Ipak, auto izgleda puno bolje nego prije!
Sve u svemu nebi to htio opet ponoviti! Sam sudar je bio najmanji problem, ono sto je doslo poslije izivcira! Prvo zena sto me lupila je stvarno kokos, bezobrazna i agresivna i nije htjela priznat krivicu (ali sam zato ja zvao Polizei), pa nije htjela dati izjavu na osiguranju ali je zato mene prijavila mojem osiguranju pilica ! Onda skoro dva tjedna natezanja sa osiguranjem; cekaj procjenitelja pa cekaj ponudu, pa se svadaj s njima jer su premalo ponudili, pa cekaj da opet razmisle... Mad
Limar je svoje odradio za par dana, na kraju je super ispalo ali je jedan dio krivo zavario pa je prvo morao to popravljat. Lakirer je skoro 10 dana drzao auto i radio ga je preko kurca pa su neki detalji lose ispali! Ali sta ces...
Na kraju tehnicki, sve bez problema.

Ostalo mi je jos staviti lajsnicu na zadnji branik (kad ju ofarbam u crno), naci lijevi zmigavac (nevjerovatno ali nitko ih trenutno nema!) i skrpati prednji spojler...
Na listi zelja mi je pronaci jednu citavu maglenku, pa da i to vratim na auto!

Evo par slikica:

Sve i svašta - Page 2 IMG_2401
Sve i svašta - Page 2 IMG_2402

Ovo je slikano na brzinu, bit ce boljih slika kad se vrijeme popravi i kad malo operem auto...
[Vrh] Go down
BiXic
Moderator
BiXic

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptyčet oľu 06, 2008 4:52 pm

Nemoj još prat auto, pusti nek se boja malo "primi"... Inače, autek fakat lijepo zgleda...
[Vrh] Go down
DaffyDuck
Admin
DaffyDuck

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptyčet oľu 06, 2008 5:40 pm

Na fotkama zgleda stvarno fino Very Happy

Teško je danas napravit auto da netko ne sfušari bar par stvari... Ali glavno da je back on the road Very Happy
[Vrh] Go down
BiXic
Moderator
BiXic

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptyčet oľu 06, 2008 6:15 pm

DaffyDuck je napisao/la:
Na fotkama zgleda stvarno fino Very Happy

Teško je danas napravit auto da netko ne sfušari bar par stvari... Ali glavno da je back on the road Very Happy

Točno!!! Danas, više no ikad, iako je konkurencija prejaka, majstori si fakat svašta dopuštaju... Nema pomoći...
[Vrh] Go down
Lakii

Lakii

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptypet oľu 07, 2008 9:57 am

DaffyDuck je napisao/la:
... Ali glavno da je back on the road Very Happy

To sam i ja rekao! Bilo mi je dosta cekanja, uzeo sam auto, ma kakav god da je bio bi ga uzeo!

A sada cu na miru jos srediti te detalje...
[Vrh] Go down
BiXic
Moderator
BiXic

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptypet oľu 07, 2008 3:57 pm

Sorry kaj gnjavim, jel ima koja slika tog 4x4??? Nije da sam pri parama, samo me zanima kaj propuštam...
[Vrh] Go down
Lakii

Lakii

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptysub oľu 08, 2008 10:31 am

Nema slika!
Kad budem prolazio onuda cu poslikati!
Valjda ce jos biti tamo...

Za sad ti ga mogu opisati:

Bio je zakljucan tako da nisam ulazio u njega i virio pod haubu. Opci dojam je da je ok, pogotovo s obzirom na godine koje je proveo po gradu.

Izvana: bijeli, izgleda kao obicni osim zatamljenih stakala, maglenki i zadnjeg spojlera i naravno one plavkaste 4x4 lajsnice/naljepnice! Farba je lagano isprana i prljava, ima par ogrebotinica i udaraca i desni zmigavac je napuknut. Iznutra je kao GTi (8v) i jako je ocuvan, osim sto je ostao bez elektricnih retrovizora pa su mu stavljeni obicni rucni. Mehanika i motor je navodno u dobrom stanju, osim kuplunga koji je otisao...
[Vrh] Go down
BiXic
Moderator
BiXic

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptysub oľu 08, 2008 10:53 am

el. retrovizori za Bxa, rabljeni na Tomy otpadu u Zaprešiću cijene se 250-300 kn. Jedino mi nije jasna ta kuplung lamela. Da li i 4x4 ima standardni kuplung kao i obični BX na prednji pogon ili je tu razlika nastala zbog dodavanja extra pogona? U slučaju da je lamela ista to i nije pretjarani izdatak, kompletan set kuplunga je cca 700 kn. Bilo bi lijepo kad bi cijenom bio dostupan pa da ga mogu piknut, ali bojim se da je bilo koja cifra trenutno takooooo NEDOSTIŽNA::: Sad
[Vrh] Go down
DaffyDuck
Admin
DaffyDuck

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptysub oľu 08, 2008 3:01 pm

Ima u Dugavama na jednom parkingu BX 19 TZI Automatic Tecnic

To nisam nikad vidio - inače je auto malo ofucan

Mislim da sam dobro zapamtio ovu oznaku TZI, pa me zanima koja je to mašina? Jer čini mi se da je u pitanju benzinac, pa ako je 19...
[Vrh] Go down
Lakii

Lakii

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptysub oľu 08, 2008 6:29 pm

19 TZI ti je 1,9 motor, injection sa katalizatorom (DKZ - oznaka motora), 122 konja!

Auto je najvjerovatnije '90-91 godiste i iz Njemacke!
Tecnic je jedna od posebnih serija, koliko sam skuzio, za njemacko trziste!

Trebao bi imati ful opremu (el. prozore i retrovizote, centralnu bravu s daljinskim, servo, radio...)!

P.S. nasao sam ovo:

Sve i svašta - Page 2 Preisliste90_02
[Vrh] Go down
DaffyDuck
Admin
DaffyDuck

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Emptypon oľu 10, 2008 7:22 pm

Thnx na informaciji afro

Baš sam primjetio da na potezu dugave-travno ima jako puno BX-eva... Od karavana do tog TZI-a, a ima i puno specijalnih modela nekih... Bilo bi zanimljivo pofotkati ih pa bacit neki kviz ovdje - koji je ovo special edition bx-a. Nagrade su pive, naravno jocolor
[Vrh] Go down
Sponsored content

PostajNaslov: Re: Sve i svašta   Sve i svašta - Page 2 Empty

[Vrh] Go down

Sve i svašta
[Vrh] 
Stranica 2 / 6.Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
 Similar topics
-