| Hidraulični kutak | |
|
+5tomica grgabx Lakii HYpic BiXic 9 posters |
|
Autor/ica | Poruka |
---|
Lakii
Broj postova : 284 Join date : 23.02.2008 Age : 41 Lokacija : Rijeka
| Naslov: Re: Hidraulični kutak pet svi 09, 2008 4:56 pm | |
| Regulator pritiska ti je mokar od ulja? najvjerovatnije ti pusta sa gumice koja brtvi na lulici na koju ti se nastavlja ona debela povratna cijev! Lulicu drze dva imbus-vijka i ispod je o-ring koji ti pusta! Evo i slika:
Zadnja promjena: Lakii; pet svi 09, 2008 5:07 pm; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
tjelka
Broj postova : 20 Join date : 24.03.2008 Lokacija : Selce
| Naslov: Re: Hidraulični kutak pet svi 09, 2008 5:01 pm | |
| Je regulator je full mastan i mokar. Od čeka je taj O-ring, jel papir, bakar, guma? O-ring, da li je to neka okrugla brtva. Dal se kupuje ili traži po otpadima?
Zadnja promjena: tjelka; pet svi 09, 2008 5:13 pm; ukupno mijenjano 1 put. | |
|
| |
Lakii
| Naslov: Re: Hidraulični kutak pet svi 09, 2008 5:13 pm | |
| - tjelka je napisao/la:
- Je regulator je full mastan i mokar.
Od čeka je taj O-ring, jel papir, bakar, guma? O-ring, da li je to neka okrugla brtva. Dal se kupuje ili traži po otpadima? Gumeni o-ring, nabavlja se samo u Citroenu, to je posebna guma koja je izdrzljivija na LHM! Jako vazno, ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU JE! Kad jednom rastavis regulator, moras obavezno novi staviti jer ce ti stari pustati! Kao prvo, probaj dooobro obrisati regulator, pogotovo na tom podrucju, da ti bude skroz cist i suh! Odvozi auto jedan dan i drugi pogledaj odkud ti odprilike dolazi ulje da potvrdis ovo sto sam rekao, da se slucajno ne radi o cemu drugom (jer moze biti i o-ring pod brojem 18!!)! Taj o-ring nebi trebao biti skup, koliko se ja sjecam... PS imas na onoj slici koju sam stavio, serijski broj o-ringa! | |
|
| |
tjelka
| Naslov: Re: Hidraulični kutak pet svi 09, 2008 5:45 pm | |
| Svaka čast. Javim se sutra, idem na brisanje. | |
|
| |
tjelka
| Naslov: Re: Hidraulični kutak ned svi 11, 2008 7:08 pm | |
| Mislim da je sada ipak ring 18. Jer je gore opet ulja, kaplje naravno i dalje, i logički mi je sljed da gore curi, te klizi po kugli, na koju je naslonjena pri dnu gumeno crijevo, te sa kugle prelazi na njega, pa kaplje i sa njega.
To mi izgleda jednostavnije za rasklopiti, ima li neki trik koji bi morao znati? Ako je jednostava onda ću prvo to pa ću vidjeti možda je to riješenje.
Doduše, pitati ću po Citro salonima, pa kupim obije i promijenim. Ima li još nešto za mijenjat prilikom rastavljanja i sastavljanja? | |
|
| |
Lakii
| Naslov: Re: Hidraulični kutak pon svi 12, 2008 5:17 pm | |
| - tjelka je napisao/la:
- Mislim da je sada ipak ring 18. Jer je gore opet ulja, kaplje naravno i dalje, i logički mi je sljed da gore curi, te klizi po kugli, na koju je naslonjena pri dnu gumeno crijevo, te sa kugle prelazi na njega, pa kaplje i sa njega.
To mi izgleda jednostavnije za rasklopiti, ima li neki trik koji bi morao znati? Ako je jednostava onda ću prvo to pa ću vidjeti možda je to riješenje.
Doduše, pitati ću po Citro salonima, pa kupim obije i promijenim. Ima li još nešto za mijenjat prilikom rastavljanja i sastavljanja? Na regulatoru nemas vise nista za promjeniti! Ispod one male lulice ti je opruga i plocica, zato pazi kad rastavljas da ti ne odlete! Ispod one ploce di je o-ring 18 mislim da nemas nis, ali nisam siguran! Samo polako s tim i sretno! | |
|
| |
grgabx
Broj postova : 23 Join date : 16.04.2008
| Naslov: Re: Hidraulični kutak uto svi 13, 2008 1:11 pm | |
| probaj u PA auto u Vukovarskoj.oni naručuju po kataloškom broju.
inače...kaj se tiće amortizera....lupaju....teškose dižu...čak imaju mali pomak oko osi.jel na udobnost utjeće i regulator pritiska?jel se on može reparirati(dihtunzi i to)? | |
|
| |
Lakii
| Naslov: Re: Hidraulični kutak uto svi 13, 2008 2:43 pm | |
| - grgabx je napisao/la:
- probaj u PA auto u Vukovarskoj.oni naručuju po kataloškom broju.
inače...kaj se tiće amortizera....lupaju....teškose dižu...čak imaju mali pomak oko osi.jel na udobnost utjeće i regulator pritiska?jel se on može reparirati(dihtunzi i to)? Sta ti znaci pomak oko osi, da ti nije nesto trap kriv? Dali ti amortizeri pustaju ulje? To sto se tesko dizu ti je stvar PODMAZIVANJA! Pogledaj moje ranije postove i probaj ono sto pise! Stvarno pomaze! Regulator ti ne utjece direktno na udobnost i ako ti ne pusta ne diraj ga! Koliko ti cesto klikne? P.S. cek malo, to lupanje, dali ti amortizeri "zapnu" kad se dize auto, onda poskoce i cujes nesto kao lupanje/skripanje? | |
|
| |
grgabx
| Naslov: Re: Hidraulični kutak sri svi 14, 2008 11:14 am | |
| ...evo primjera...izlazim iz haustora na cestu i sa oba kotača odjednom...auto amortizira i u najdonjoj točki čuje se KLONK... ...test 2...stavim ručicu za nivo nekih 1 cm prema najnižem nivou...auto se spusti za koji cm....i tad se događa da češće lupi...naravno jer je cijeli spušteniji i lakše dođe do donje točke amortizacije.... ....ono...ko da klip dođe do kraja i lupi u "plafon"...laićki rečeno... | |
|
| |
Lakii
| Naslov: Re: Hidraulični kutak sri svi 14, 2008 2:41 pm | |
| Tebi je auto prenizak!
Izmjeri koja ti je udaljenost izmedu prednjeg mosta i poda! trebala bi biti MINIMALNO 16 cm!!!
I zasto spustas rucicu tako nisko, pa nasmijes to radit, cijeli ovijes ces sjebat!!! :confused: | |
|
| |
grgabx
| Naslov: Re: Hidraulični kutak uto svi 20, 2008 6:27 am | |
| Nije definitivno prenizak,zapravo mrvicu previsok(valjda jer je 4x4).bum izmjerio.danas idem po centralnu osovinu,otišao mi pen lager dok smo stražnem diffu mijenjali semeringe.al bolje sad nego u vožnji jer je bio već pri kraju. uglavnom firma Intermobil kraj V.Gorice sređuje kardane,poluosovine,zglobove.... Prednji i stražnji kardanski zglob,penlager(koji nema više u Europi pa su napravili svoju verziju) i balansiranje(400Kn?)...sve zajedno 2200Kn.malo me steglo u srcu,al alternative nije bilo.ili to ili BX na otpad.al sad će,nadam se,manje ružiti i kod gasa manje lupati....uglavnom trebalo bi biti razlike... Baš idem danas po osovinu i kod frenda da mi ju zmontira.bit će i slika. | |
|
| |
Lakii
| Naslov: Re: Hidraulični kutak uto svi 20, 2008 11:09 am | |
| Wow! Hrpa investicije, svaka cast! Nadam se da ce sve na kraju biti savrseno! | |
|
| |
grgabx
| Naslov: Re: Hidraulični kutak uto svi 20, 2008 5:11 pm | |
| baš ga dofurao doma,razlika se osjeti. ) sutra na autoput laganini....idem na krk. Slijedeća investicija zatezanje ručne,a i kuplung mi se čini previsok.čim je došlo toplije odmah se rasteže.inače,mijenjao sajle ručne prije par mjeseci kod saleta. | |
|
| |
Lakii
| Naslov: Re: Hidraulični kutak sri svi 21, 2008 8:27 am | |
- baš ga dofurao doma,razlika se osjeti.) sutra na autoput laganini....idem na krk.
Slijedeća investicija zatezanje ručne,a i kuplung mi se čini previsok.čim je došlo toplije odmah se rasteže.inače,mijenjao sajle ručne prije par mjeseci kod saleta. Rucna se zateze tako da pedalu kocnice pritisnes skroz do dna 2-3 puta i da u isto vrijeme dizes rucnu! Jedino je bitno da su sajle paralelne kad ih gledas iz kabine. | |
|
| |
grgabx
| Naslov: Re: Hidraulični kutak sub svi 24, 2008 4:04 pm | |
| Fala na savjetu za rucnu.danas cu bas probati. nego kaj se tice pogona: sve super osim kaj sam skuzio da mi malo jace vibrira pogon kad vozim izmedju 60 i 80 kmh.prije i poslije toga prestaje.a balansirali su mi osovinu.ja bi im otisao i pitao ih zakaj je to tak.jer nije toga bilo prije popravka. | |
|
| |
Lakii
| Naslov: Re: Hidraulični kutak ned svi 25, 2008 10:38 am | |
- Fala na savjetu za rucnu.danas cu bas probati. nego kaj se tice pogona: sve super osim kaj sam skuzio da mi malo jace vibrira pogon kad vozim izmedju 60 i 80 kmh.prije i poslije toga prestaje.a balansirali su mi osovinu.ja bi im otisao i pitao ih zakaj je to tak.jer nije toga bilo prije popravka.
Vibrira? Hm, to nije dobro! Sta ti vibrira neki kotac ili? Ako toga nije bilo prije, znaci majstori su krivi! P.S. sto se tice onog zatezanja rucne, auto mora biti upaljen dok to radis, znas! | |
|
| |
grgabx
| Naslov: Re: Hidraulični kutak ned svi 25, 2008 1:22 pm | |
| ....hvala za rucnu...sredio i to.... ...ovo kaj vibrira je sigurno na pogonu...kotace nismo dirali. a sad mi se cini ko da nije tak strasno.kaj ja znam.kad dodjem u zg cu pogledati i otici kod njih.interferira nesto na 65km/h i drzi do 80. ...dal kad se zamjenjuju distributori paljenja s jednog auta na drugi,treba paziti na faze paljenja?mislio sam sa starog bxa staviti distributor kojemu je ona vakuum pumpica ok. | |
|
| |
Lakii
| Naslov: Re: Hidraulični kutak ned svi 25, 2008 2:28 pm | |
| Pa, moras podesiti paljenje, znaci stroboskop u ruke i udri! I to ga podesi onako koliko ti tvornicki treba biti za tvoj motor! | |
|
| |
grgabx
| Naslov: Re: Hidraulični kutak uto svi 27, 2008 2:17 pm | |
| evo bas danas bio kod svog mehanicara u Krku i digli smo auto te ga pregledali.ustanovljeno je da prednji i straznji krizevi nisu u istoj ravnini(sarafi kojima se vezu za osovine diffova na krajevima) tj. da nisu paralelni. razlika je negdje 25 stupnjeva izmedju njih.a to bi moglo biti negdje 2 zupca kod spajanja polovica osovina u sredini. i jos mi je oznaceno i receno kad sam preuzimao osovinu da ne razdvajam te polovice jer je balansirana osovina. pa cudi me da su mogli napraviti takav propust da nisu poravnali prednje i straznje krizeve.dolazim u nedjelju u zg i u pon. idem njima.cak smo sad i skinuli sve kotace i balansirali ih da otklonimo sumnju.i dalje je ta duboka vibracija uocljiva. fala vam na misljenjima jer ne bih se htio zaletavati posto se ne kuzim dovoljno,al ak mi par ljudi kaze(ukljucujuci i mehanicara u Krku) da bi moglo biti zbog te razlike....onda imam argumente.ipak 2200 Kn nije malo. usput(naravno da ne moze biti sve po spagi) imam feeling da mi je kuplung previsok u zadnje vrijeme.a on je kakti samopodesavajuci.jel to znaci da bi lamela mogla biti pri kraju?se moze to provjeriti nekim nacinom bez otvaranja? | |
|
| |
Lakii
| Naslov: Re: Hidraulični kutak uto svi 27, 2008 9:36 pm | |
| Kuplung na BX-u NIJE samopodesiv! I kako se kuplung trosi tako bi ti pedala trebala biti blize podu! Znaci ili ti se samo cini ili ti je netko zategnuo sajlu! Provjeri udaljenost izmedu pedale i poda, trebala bi biti oko 12-14 cm! Jedini nacin da saznas da ti je kuplung riknuo je kad prestane odvajati a ona udaljenost pedale i poda je tocna! | |
|
| |
grgabx
| Naslov: Re: Hidraulični kutak čet svi 29, 2008 11:39 am | |
| izmjerio:kuplung papucica 13cm od poda,a kocnica 3,5 cm nize. | |
|
| |
grgabx
| Naslov: Re: Hidraulični kutak sub svi 31, 2008 11:41 pm | |
| Covjece ja samo skupljam savjete ,a nikom bas ne dajem.:)kad ste takvi....evo jos jednog pitanja:koliko je tesko promijeniti amortizer s jednog na drugi BX?prednji.na mom i na bxu od starog amortizeri vec dobro lupaju.inace Damir u Trnavi ih mjenja za 500Kn. | |
|
| |
Lakii
| Naslov: Re: Hidraulični kutak ned lip 01, 2008 9:01 am | |
| Hm... To tvoje lupanje amortizera mi je jako sumnjivo! Si probao sta od onog sto sam prije nabrojao? Anyway, skinuti amortizere ti nije neki problem! 1. postavi auto na rampu ili blokove (mora biti u zraku), spusti rucicu na najnizu visinu, zatvori pritisak na regulatoru, stisni kocnicu par puta i ostavi tako 10-al minuta (jer moras skinuti pritisak hidraulike). 2. skines kotac, iskopcas povratne cijevi sa amortizera i iskopcas glavnu cijev (onu koja je s gornje strane, iznad kugle) i skines kuglu. ocekuj da ce ti curiti LHM! 3. S gornje strane moras odvidati onu veliku maticu (26mm ili tako nesto) i izvuci ono tijelo na kojem je bila kugla! !!! ako zelis zamjeniti i ono postolje na kojem lezi amoritzer s gornje strane, otpusti samo one tri male matice koje ga drze, ali ih ostavi na mjestu da ti ne padne amortizer. Onda nemoras skidati onu veliku maticu i tijelo!!! 4. S donje strane odvidaj maticu koja drzi amortizer za glavcinu 5. Odozdola izbij tijelo amortizera s glavcine, skini one tri matice (ako si ih otpustao) i izvuci amortizer prema dolje! 6. za staviti novi amortizer, samo idi unazad... Uzivaj! Ps. evo ti malo slikica: korak 2 i 3... korak 4 i 5... | |
|
| |
grgabx
| Naslov: Re: Hidraulični kutak pon lip 02, 2008 8:06 pm | |
| hm da...to nebi onda trebalo bit komplicirano... ...nego...došao sa krka i otišao u onaj servis...skinuli mi osovinu i ponovno balansirali....postavili križeve paralelno....jako malo se sad osjeti kod 60km/h.čak bih rekoa kao i prije prvog popravka.to je "probijanje zvučnog zida"..... poslije 65 je super..... .....napravili su maksimalno kaj su mogli. | |
|
| |
jasamja125
Broj postova : 3 Join date : 24.06.2008
| Naslov: Re: Hidraulični kutak uto lip 24, 2008 9:36 pm | |
| molim vas pomoc! imam bx-a iz 85 i pukla mu je hidraulicka cijev tako da je crko volan i kocnice, niti jedan servis je ne zeli zamijeniti, ja sam nasao novu ispravnu, samo je trebam zamijeniti, jeli to problem za sam napraviti? ako moze neko objasnit kako, bio bih mu vrlo zahvalan, jer ga trebam uskoro registrirat i ne znam sto cu... hvala unaprijed! | |
|
| |
Sponsored content
| Naslov: Re: Hidraulični kutak | |
| |
|
| |
| Hidraulični kutak | |
|